Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Verkoop maisonnettes in de Nieuwe Haverland School start 7 oktober

Kom naar het verkoopevent op zaterdag 7 oktober van 13.00 – 16.00 uur

Aan de Haverlandstraat in Oud-Crooswijk wordt de Nieuwe Haverland School omgetoverd tot woongebouw met 15 maisonnettes. Herinneringen aan stoepkrijt en touwtjespingen komen terug! Hier plof je straks op de bank in een gloednieuwe woning met de charme en uitstraling van het vroegere schoolgebouw. Gelegen in een groene omgeving met de Kralingse Plas op loopafstand en het centrum is 10 minuutjes fietsen.

Voorzijde Haverlandschool

Achterzijde Haverlandschool

Woningen met tuin of balkon

Per woonlaag zullen er 5 superzuinige (A++) maisonnettes worden gerealiseerd met 2 of 3 slaapkamers. De woonruimte varieert tussen de 65 m² en 111 m². Op de begane grond zijn er 4 woningen met een eigen tuin. De woningen op de eerste en tweede verdieping worden allemaal uitgerust met een balkon.

De verschillende verdiepingen zijn zowel met de trap als met de lift bereikbaar. Dat is lekker binnenkomen! Vanuit de hal bereik je de fijne woningen. Alle woningen kunnen worden voorzien van een volledig ingerichte badkamer en keuken in een modern chique stijl, wel zo makkelijk. Desgewenst kan je je woning dus helemaal eigen maken.

De verkoopprijzen liggen tussen € 369.000 en € 592.000 kosten koper.

Schoolgebouw met rijke geschiedenis

Meer dan een eeuw geleden, in 1909, werd dit karakteristieke schoolgebouw opgeleverd. Jarenlang was dit het domein van de bovenmeester en verschillende generaties leerlingen van de basisschool. Vervolgens heeft een lagere tuinbouwschool er zijn intrek in genomen en nog later heeft de muziek- en balletschool van het Rotterdams Conservatorium zich hier gehuisvest. Na bijna 100 jaar een maatschappelijke/educatieve functie te hebben gehad gaat dit pand een nieuwe toekomst tegemoet als hoogwaardig wooncomplex. Van buiten zal het zijn fraaie nostalgische uitstraling behouden. Van binnen daarentegen krijgt het door het gebruik van hoogwaardige materialen een industriële en moderne look en feel.

Nieuwe Haverland
Nieuwe Haverland

Oude tijden herleven! Herinneringen aan stoepkrijt en touwtje springen komen terug! Op de rand van Rubroek en Oud-Crooswijk wordt het vroegere schoolgebouw aan de Haverlandstraat omgebouwd naar 15 maisonnettes.

Lees meer

Meer informatie? Kom naar het verkoopevent!

De gerenoveerde appartementen in de Nieuwe Haverland School worden verkocht door Maarten Makelaardij. Op zaterdag 7 oktober wordt er tussen 13.00 – 16.00 uur een verkoopevent op locatie georganiseerd. Je kan je aanmelden via het makelaarskantoor.

Op de projectsite vind je meer informatie over het project.

Vorig artikel Transformatie Schonebergschool tot 8 luxe woningen in volle gang
Volgend artikel Sint Janschool: Open Dag op 25 november – kom binnen kijken