Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Nieuwbouw sociale huurwoningen De Schans II in Delfshaven

Verschillende typen duurzame betaalbare appartementen

Havensteder gaat aan de Schans en 2de Schansstraat 38 nieuwe duurzame sociale huurwoningen bouwen.

De bouw van de nieuwe woningen is inmiddels begonnen. Met de nieuwbouw komen er moderne duurzame woningen voor de toekomst. De woningen liggen midden in het levendige Delfshaven in de wijk Bospolder.

Nieuwbouw met karakter

Schans II Oud wordt een stads woongebouw met verschillende typen appartementen. Het ligt in de buurt van de historische haven in Delfshaven. Aan de Schans komen 38 nieuwe woningen. Deze woningen zijn als volgt verdeeld:

  • 6 tweekamerwoningen;
  • 7 driekamerwoningen;
  • 7 vierkamerwoningen;
  • 18 studio’s.

De authentieke details van het gebouw worden zorgvuldig vertaald naar een hedendaagse uitvoering. Zo blijft het oude karakter gehandhaafd, terwijl het gebouw toch voldoet aan de eisen van deze tijd.

Schans II Oud
Schans II Oud

Havensteder gaat aan de Schans en 2de Schansstraat 38 nieuwe duurzame sociale huurwoningen realiseren. Eerst slopen wij de oude woningen. De sloop vond begin 2022 plaats. De bouw start in de eerste weken van januari 2024. Met de nieuwbouw worden oude woningen vervangen voor moderne duurzame woningen voor de toekomst. De woningen liggen middenin het levendige Delfshaven.

Lees meer

Meer informatie

Naar verwachting zullen de woningen eind 2024 worden opgeleverd. De start verhuur van de woningen staat gepland voor het derde kwartaal van 2024.

Je kan op de woningen reageren zodra deze op Woonnet Rijnmond zijn gepubliceerd. Daarvoor is het wel nodig dat je bent ingeschreven. Dat kan je regelen via woonnetrijnmond.nl/inloggeninschrijven.

Vorig artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar
Volgend artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar