Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Nieuwbouw SAWA gaat in voorverkoop

Aankomende week start de voorinschrijving van SAWA op de Lloydpier

Goed nieuws voor wie graag in SAWA een appartement wil kopen. De voorinschrijving voor het gezondste gebouw van Nederland start aankomende week. Vanaf dan kun je je interesse voor één van de bouwnummers doorgeven. Als je jouw interesse kenbaar maakt, krijg je voorrang bij de toewijzing van de woningen wanneer die in verkoop gaan. Zo maken de trouwe volgers en geïnteresseerden van het eerste uur een grotere kans op een woning in SAWA.

SAWA wordt een houten gebouw op de Lloydpier. De beplanting op de groene terrassen is samengesteld door ecologen, biologen en botanisten. SAWA draagt zo bij aan de biodiversiteit van de stad. De woningen hebben allemaal een ruime buitenruimte met zicht op het water of de binnenstad.

De huizen

In SAWA komen 59 koophuizen. De oppervlaktes variëren tussen de 55 en 170 vierkante meter. Er zijn verschillende soorten huizen verdeeld over 4 types.

De Terraswoning

Luxueuze koopappartement van 95 – 170 m2 met een riante daktuin op het westen en zuiden. Volop licht, lucht en individuele ruimte.

De Balkonwoning

Middelgroot van 55 tot 95 m2 met balkon op het westen of het zuiden, zicht op het water en de stad.

De Dekwoning

Grote woningen van 80 tot 110 m2 met privéruimte op het dek, sommigen ook met een balkon en/of terras.

De Penthouses

Luxueuze penthouses bovenin SAWA van 113 tot 156 m2. Veel buitenruimte en een prachtig uitzicht.

Op de projectwebsite vind je alle informatie, plattegronden en kun je vanaf aankomende week je interesse kenbaar maken in één van de woningen. Wil je weten wanneer de exacte startdatum van de voorinschrijving is? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van SAWA via de website.

Pioniers denken mee

Vorige zomer hebben onze pioniers de eerste zes huizen gereserveerd. Zij denken met ons mee over de ontwikkeling van SAWA. Bijvoorbeeld welke planten komen er en hoe gaan we die onderhouden en wat voor ideeën hebben we voor de gezamenlijke ruimtes. Mooi om te merken dat bij deze diverse groep nieuwe bewoners een duidelijke rode draad te herkennen is: ze willen allemaal een duurzame woning én vinden het sociale karakter van SAWA erg aansprekend. Samen wonen, spullen met elkaar delen en naar elkaar omkijken. Vind je het leuk om te zien wie het zijn? De portretten van misschien wel jouw nieuwe buren staan online.

ERA Contour en Nice Developers organiseren ook regelmatig online ‘Maak SAWA Mee’-avonden waarin meer wordt verteld over SAWA. Geïnteresseerden worden van harte uitgenodigd om mee te denken met de ontwikkeling van SAWA. Wil je meedoen? De volgende ‘Maak SAWA Mee’-avond is gepland op 6 april. Het zoomlinkje vind je op de website. Eerdere presentaties zijn terug te kijken op de projectwebsite.

Vlog van de makers

Mark Compeer en Robert Winkel – de ontwikkelaars van SAWA – nemen je in hun vlog mee langs de locatie van SAWA. Waar in Rotterdam ligt SAWA en wat is er allemaal te doen? Mark en Robert wonen en werken zelf op de Lloydpier en weten dan ook als geen ander waarom het op deze plek in de stad geweldig wonen is.

Vorig artikel SAWA Rotterdam op stoom
Volgend artikel Kidsproof nieuwbouwprojecten in Rotterdam