Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Nieuw woongebouw met huurwoningen op locatie Odeon Gouvernestraat

Start nieuwbouw huurwoningen Odeon later dit jaar

Op de locatie Odeon in de Gouvernestraat komt een nieuw gebouw met  huurwoningen voor verschillende huishoudens en inkomens. Het oude Odeon is inmiddels gesloopt en het wachten is nu op de start van de nieuwbouw. Op de plaats van het oude woon-wijkgebouw komt een nieuw woongebouw. Daarin komen 113 nieuwe huurwoningen voor gezinnen, jongeren, alleenstaanden en ouderen, een bedrijfsruimte en een ontmoetingsplaats. Het nieuwe woongebouw krijgt daarmee ook een sociale functie voor de buurt.

Odeon krijgt ook middenhuur en vrije sector

Ongeveer de helft van de nieuwe woningen worden sociale huurwoningen. Daarnaast komen er in het nieuwe woongebouw woningen in de categorie middenhuur en een klein aantal duurdere vrije sector-huurwoningen. Er is ook een bedrijfsruimte in het gebouw gereserveerd. Daar zou bijvoorbeeld een kinderdagverblijf in gevestigd kunnen worden.

Bouw Odeon start in 2023

Van de 113 woningen zijn er 54 middenhuur en 2 vrij-sector huur. De bouw van de woningen start in november 2023 en de verwachting is dat de woningen in 2025 gebouwd zijn. De woningen komen een half jaar voor de oplevering op de website van Woonstad Rotterdam te staan.

Gouvernestraat kent rijk verleden

De Gouvernestraat ligt in de wijk Oude Westen in het centrum van Rotterdam. De meer dan honderd jaar oude straat was altijd het kloppend hart van cultureel Rotterdam. Hier zat lange tijd theater LantarenVenster (nu vervangen door KINO). Met de Nieuwe Binnenweg om de hoek met zijn winkels, cafés en restaurants is dit een van de levendigste buurten van Rotterdam.

Meer informatie over de nieuwbouw op de locatie van Odeon in de Gouvernestraat kun je vinden op de website van Woonstad Rotterdam. Daar vind je ook de contactgegevens voor als je vragen hebt.

Odeon
Odeon

Op de locatie Odeon in de Gouvernestraat komt een nieuw gebouw met daarin 113 huurwoningen voor verschillende huishoudens en inkomens. Het oude Odeon is inmiddels gesloopt en daarvoor in de plaats komt een nieuw woongebouw. Daarin komen 113 nieuwe huurwoningen voor gezinnen, jongeren, alleenstaanden en ouderen, een bedrijfsruimte, een kinderdagverblijf en een ontmoetingsplaats.

Lees meer
Vorig artikel Huren is soms een goed alternatief voor kopen: een kijkje bij Vesteda
Volgend artikel Gelukkig wonen én opgroeien aan de ‘s-Gravendijkwal