Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Sociale huurwoningen voor senioren in Nieuw Welgelegen – Rozenburg

44 seniorenwoningen Nieuw Welgelegen in Rozenburg

Na een periode van voorbereiding is het nu dan ook zo ver. Aan de Laan van Nieuw Blankenburg in Rozenburg worden de komende maanden 44 seniorenwoningen neergezet. Niet gebouwd, want ze zijn al zo goed als af wanneer ze samen Nieuw Welgelegen zullen vormen. De seniorenwoningen zijn aangepast aan de eisen van deze tijd met een huurprijs onder de huurtoeslaggrens.

Meer doorstroming

Meer mensen moeten kans krijgen op een fijne passende woning! Daar gaat Ressort Wonen voor. Daarom geven we 55-plussers die nu in een eengezinswoning wonen van Ressort Wonen voorrang bij Nieuw Welgelegen. Deze huurders filteren we uit de lijst met reacties vanuit WoonnetRijnmond. Jonge gezinnen kunnen dan verhuizen naar zo’n eengezinswoning. De woning die zij achterlaten komt dan weer beschikbaar voor nieuwe bewoners! Op die manier komt er een ’treintje’ van verhuizingen op gang. Uiteraard kunnen woningzoekenden van buiten Rozenburg ook reageren via WoonnetRijnmond.

De kale huurprijs van de woningen wordt €633,24. Dit is exclusief servicekosten of andere toeslagen. Deze zijn nu nog niet bekend. Voor deze woningen mag je in 2022 een maximaal jaarinkomen hebben van €23.975 (1 persoon) en €32.550 (2 personen). De huur is geschikt voor huurtoeslag.

In de video hierboven worden de eerste modules van Nieuw Welgelegen geplaatst.

44 Nieuwe woningen van fabriek naar bouwplaats

Tegelijk met de sloop van de 36 oude woningen bouwde Daiwa House Modular Europe de woningen in de fabriek in Montfoort. Dat doen zij in modules. Drie van deze modules vormen uiteindelijk één woning. Eind januari werden de eerste modules naar Rozenburg gereden en plaatste het bedrijf de eerste woningen. Zo wordt Nieuw Welgelegen op een snelle, duurzame manier en met zo min mogelijk overlast voor omwonenden klaar gemaakt voor oplevering. Bij de plaatsing van de eerste modules op 27 januari maakten wij live vanaf de bouwplaats een uitzending. Zie de video hierboven.

Interesse in een huurwoning in Nieuw Welgelegen? Nog even geduld…

Vanaf woensdag 2 maart 20.00 uur tot en met dinsdag 8 maart bieden we de woningen aan via de site van WoonnetRijnmond! Hoe je kunt reageren, lees je in dit artikel. Let op: reageren kan alleen via WoonnetRijnmond. Heb je interesse in een woning, maar sta je nog niet ingeschreven bij WoonnetRijnmond? Regel dit dan snel hier.

Vorig artikel Betaalbaar huren aan het bos en de plas in Nieuw Kralingen
Volgend artikel De Seniorenmakelaar helpt ouderen geschikt te wonen