Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Nieuw Hoboken transformeert

97 moderne huurappartementen vanaf € 800

In het centrum tegenover het Erasmus MC in de wijk Dijkzigt is begin 2020 begonnen met de transformatie van Nieuw Hoboken. Van kantoorgebouw naar 97 moderne en bovendien zeer complete huurappartementen met een woonoppervlakte van 40m² tot ruim 109m² en een huurprijs vanaf € 800.

Verhuur is gestart! Van 21 april 12:00 uur tot en met dinsdag 27 april 20:00 uur.

Spannend woongebouw

Nieuw Hoboken is ontworpen door de bekende Rotterdamse architect Herman Bakker en gebouwd in 1974 als kantoorgebouw. Dit stoere gebouw is in het afgelopen jaar getransformeerd van saai kantoorgebouw naar spannend woongebouw.

Bewust is gekozen om de oorspronkelijke gevel, en daarmee het karakter van het gebouw, zoveel mogelijk te behouden. Het gebouw is verhoogd met extra bouwlagen, gedeeltelijk zelfs met 5 extra lagen. De luxe aluminium kozijnen hebben een bijzondere kleur. Deze warme koper kleur versterkt de uitstraling van het gebouw.

Je kunt er zo in

In Nieuw Hoboken komen naast studio’s, twee-, drie- en vierkamerappartementen ook dertig parkeerplekken en ruimte voor twee deelauto’s, vijf plekken voor stalling van de motor en zo’n 300 fietsparkeerplaatsen. De ruime keuze aan woningtypen zorgt voor een aantrekkelijke mix.

De appartementen met een woonoppervlakte van 40m2 tot ruim 109m2 worden compleet afgebouwd met een keuken voorzien van inbouwapparatuur en een luxe badkamer. Je krijgt hier waar voor je geld. Want naast een complete keuken en mooi ingerichte badkamer, ligt ook de vloer er al in en zijn de muren afgewerkt. Zonder inrichtingskosten direct te betrekken! Zet je eigen meubels neer, kleed het gezellig aan en voel je thuis.

Vanzelfsprekend is er rekening gehouden met duurzaam bouwen en wonen. Er ligt vloerverwarming en de appartementen worden gasloos en goed geïsoleerd opgeleverd. Een aantal appartementen heeft een eigen buitenruimte en de andere huurders kunnen gebruik maken van de gemeenschappelijke buitenruimte (terras) op het dak van de vleugel aan de Saftlevenstraat.

Alles binnen handbereik

Nieuw Hoboken is gelegen in de wijk Dijkzigt in het centrum van Rotterdam. Tegenover het Erasmus MC en met de gezellige Nieuwe Binnenweg en Witte de Withstraat op loopafstand. Je dagelijkse boodschappen haal je om de hoek bij één van de vers- of supermarkten. Een perfecte kop koffie of heerlijk glas wijn vind je op vele locaties in de buurt. Alles is binnen handbereik. Net zoals de binnenstad, winkelstraten, de bioscoop, restaurants, openbaar vervoer, musea of het theater.

Vanuit Nieuw Hoboken kun je alle kanten op. Klik hier om Nieuw Hoboken op de plattegrond te bekijken.

Land van Hoboken – Rotterdam

Leuk weetje

Het woongebouw Nieuw Hoboken ligt op het voormalig Land van Hoboken. Dit was een groot landgoed van de redersfamilie Van Hoboken. Gelegen tussen de Nieuwe Binnenweg, de Westersingel, de Westzeedijk en de Coolhaven. Het woonhuis, Villa Dijkzigt, was naast een boerderij de enige bebouwing in het verder lege weidegebied.

In 1924 kwam het gebied in handen van de gemeente Rotterdam waar de transformatie van Hoboken is begonnen. Tegenwoordig bestaat het gebied onder meer uit het Erasmus MC, het Erasmiaans Gymnasium en het Museumpark. En met een kaartje voor het Natuurhistorisch Museum, bezoek je trouwens niet alleen het museum, maar ook Villa Dijkzigt. Je stapt in een stukje historie waar Nieuw Hoboken haar naam aan verleent.

Meer informatie

Heb je belangstelling voor een huur appartement in Nieuw Hoboken? Kies je voorkeurwoning uit met de Woningzoeker of meld je interesse via het aanmeldformulier.

Inschrijving loopt van 12:00 uur op 21 april t/m 20:00 uur op 27 april.

Vorig artikel Genoeg te doen voor denkers en dromers in Dijkzigt
Volgend artikel Het licht is aan bij Little C – The Burton