Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Motorstraatgebied in Vreewijk wordt groen gebied voor wonen en werken

Rond de 700 nieuwe huur- en koopwoningen erbij

Het Motorstraatgebied in de wijk Vreewijk in Rotterdam-Zuid ondergaat de komende jaren een flinke transformatie. Nu bestaat dit gebied nog vooral uit bedrijventerrein, maar dat gaat veranderen.

Het Motorstraatgebied, dat grenst aan Hart van Zuid, wordt een woon-werkgebied met groene verblijfsplekken.

In totaal moet het Motorstraatgebied ruimte gaan bieden aan zo’n 700 nieuwe woningen. Van de nieuwe huur- en koopwoningen valt 75 procent in het sociale en middensegment en 25 procent in het hogere en topsegment.

Impressie Cilinderstraat

Plannen Motorstraatgebied

Voor de bouw van 127 woningen aan de Cilinderstraat heeft de gemeente Rotterdam met projectontwikkelaar en vastgoedbedrijf Bolton en Dunavast een anterieure overeenkomst gesloten. Dat is een overeenkomst die in de beginfase van een project wordt gemaakt. De details moeten later ingevuld worden. Dan komen er ook concrete plannen.

De appartementen die aan de Cilinderstraat worden gebouwd hebben afmetingen die variëren van van 40m² tot 65m². Het overgrote deel van de appartementen zal verhuurd worden in het middensegment. Naast de woningen komt er ook ruim 400m² aan commerciële ruimten, parkeerplaatsen en een fietsenstalling.

Het ontwerp is gemaakt door Klunder Architecten uit Rotterdam.

Impressie Timber

Woningen in Motorstraatgebied

Een ander woningbouwproject in het Motorstraatgebied is Timber. Dit houten woongebouw ligt aan de Dordtsestraatweg en de Tandwielstraat in de wijk Vreewijk .

Timber krijgt 38 betaalbare appartementen voor middenhuur. De appartementen zijn ideaal voor starters en stellen. Er komen groene daktuinen als ontmoetingsplek voor bewoners en parkeerruimte voor auto’s en maar liefst 95 fietsen.

Een ouder project is al in 2020 gebouwd en in gebruik: De Startmotor is een woongebouw met 566 woningen speciaal voor starters op de woningmarkt.

Motorstraatgebied
Motorstraatgebied

Het Motorstraatgebied in Rotterdam-Zuid is van oorsprong een bedrijventerrein dat in de komende jaren ruim 600 nieuwe woningen krijgt, zowel koop als huur in verschillende prijsklassen en voor verschillende doelgroepen. Een van de projecten die hier gerealiseerd gaat worden is Timber. Aan de Dordtsestraatweg in Rotterdam worden 36 middeldure huurappartementen gerealiseerd van houtbouw. De appartementen hebben een woonoppervlakte van circa 65 m2 groot met drie kamers, inpandige bergingen en fietsparkeerruimte.

Lees meer

Meer informatie

De bouw van de woningen aan de Cilinderstraat start naar verwachting eind 2024 en duurt circa twee jaar.

Informatie over Timber is te vinden op de website van Vorm.
Meer informatie over de Cilinderstraat vind je op de site van Bolton Groep.

Voor meer informatie over de gebiedsontwikkeling Motorstraatgebied 2030 vind je via de website van Gemeente Rotterdam.

 

Vorig artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar
Volgend artikel Je nieuwbouwhuis bekijken met een videotour