Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Maak kennis met de Tarwewijk: divers en verrassend dicht bij het centrum

Wonen in een diverse en super centraal gelegen wijk

Rotterdam is opgebouwd uit maar liefst 71 verschillende wijken. Van rustig en groen tot bruisend en hip en alles ertussenin. Maar hoe is het echt om in een bepaalde wijk te wonen en wat maakt die wijk zo bijzonder? Tijd voor een verkenning! Deze keer: de Tarwewijk.

Divers, grootstedelijk en verrassend dicht bij het centrum, dat is de Tarwewijk. De wijk ligt tussen Zuidplein, metrostation Maashaven en de Maastunnel, aan de noordkant begrenst door de Maashaven. In de wijk wonen veel gezinnen met kinderen, en daarom zijn er ook veel basisscholen. Iconisch voor de wijk is de oude graansilo bij metrostation Maashaven. Hierin bevindt zich nu Maassilo. Een evenementenlocatie, poppodium en thuis van Club Now & Wow.

In de video hierboven Maak je kennis met de Tarwewijk. Monique van der Hul neemt je mee door de wijk. Ze laat zien hoe het is om in de Tarwewijk te wonen en welke (toekomst) ontwikkelingen er zijn.

Toekomst ontwikkelingen in de Tarwewijk

De Tarwewijk is een stedelijk gebied waar in de toekomst meer groen en recreatiemogelijkheden gaan komen, met name aan de Maaszijde. Nu kunnen bewoners, en bezoekers, al gebruik maken van het Balkon aan de Maas. Een parkje dat ruimte biedt voor verschillende activiteiten voor een breed publiek met een schitterend uitzicht op de Maashaven en de stad. Maar de gemeente heeft grootste plannen. In en aan de Maas komt namelijk een groot nieuw park, het Nelson Mandelapark. Hier kan iedereen straks sporten, wandelen, picknicken, een festival bezoeken of gewoon bootjes kijken. In 2022 wordt gestart met het baggeren en dempen van een deel van de Maashaven. Naar verwachting kan de inrichting van het park in 2025 beginnen. Om het park zullen ook veel woningen worden bijgebouwd.

Voor degene die van shoppen houdt, Winkelcentrum Zuidplein ligt om de hoek. Het overdekte winkelcentrum is één van de grootste van Nederland en ondergaat de komende jaren een metamorfose. Daarnaast staat er ook nog een flinke uitbreiding in de planning. Er komen dus nog meer winkels bij.

Meer weten over de Tarwewijk?

Wil je meer weten over de Tarwewijk of over de woonontwikkelingen in deze wijk? Ga dan naar onze wijkpagina. Hier vind je alle informatie zoals het woningaanbod en de wijkdata.

Ben je nieuwsgierig geworden naar andere wijken? Kijk dan eens op onze wijkenkaart.

Vorig artikel Relaxen aan het water van de Maashaven in het nieuwe Nelson Mandelapark
Volgend artikel Maak kennis met Stadsdriehoek: het hart van de stad