Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Maak kennis met Stadsdriehoek: het hart van de stad

Wonen in het middeleeuwse hart van Rotterdam

Rotterdam is opgebouwd uit maar liefst 71 verschillende wijken. Van rustig en groen tot bruisend en hip en alles ertussenin. Maar hoe is het echt om in een bepaalde wijk te wonen en wat maakt die wijk zo mooi? Tijd voor een verkenning! Deze keer: Stadsdriehoek.

De Stadsdriehoek is het middeleeuwse hart van Rotterdam. Dit is jouw wijk als je van gezellige drukte en architectuur houdt. In de wijk vind je een tal van architectonische hoogstandjes, zoals de Kubuswoningen, de Markthal en het Timmerhuis. De wijk deelt het winkelcentrum met welbekende Koopgoot en Lijnbaan met de wijk Cool. Hier omgeef je je 7 dagen per week in de gezellige drukte, met winkels voor iedereen. Doordeweeks struin je over de markt op de Binnenrotte en ’s avonds vermaak je je in één van de vele barren, kroegen en uitgaansgelegenheden of geniet je van de indrukwekkende skyline.

In de video hierboven Maak je kennis met de wijk Stadsdriehoek. Monique van der Hul neemt jou mee door de wijk. Ze laat zien hoe het is om in de Stadsdriehoek te wonen en welke nieuwe woningen hier worden gebouwd.

Toekomst ontwikkelingen in de Stadsdriehoek

In de afgelopen jaren is in de Stadsdriehoek veel nieuwbouw gerealiseerd. Enkele delen zullen nog een mooie metamorfose ondergaan. Zo komen er nieuwe woontorens (waarvan tenminste de helft betaalbare huur- en koopwoningen) aan Rotta Nova naast de Markthal, POST aan de Coolsingel, Rise bij Pompenburg/Hofplein en anderen zoals DownTown, Our Domain en Clubhouse Boompjes. Studenten krijgen een nieuwe plek in het centrum bij hAavn en in het Martiem District bij Vitro. Hiernaast investeert de gemeente in meer groen, minder auto’s en betere wateropvang. Dit kan je straks terugzien op het Hofplein, Hart010 en nu al aan de Coolsingel en Port Paviljoen aan de Leuvehaven.

Stadsdriehoek is super centraal en het openbaar vervoer is om de hoek. Je kan heerlijk ontspannen en bootjes kijken aan de Maas, winkelen in de Hoogstraat, Beurstraverse of Lijnbaan. Er is veel en vooral gezellige horeca en genoeg cultuur. Kortom: in de Stadsdriehoek komt alles samen!

Maritiem District in wijk Stadsdriehoek
Leuvehaven Rotterdam
Sport Laurenskerk met beeld van Erasmus

Meer weten over Stadsdriehoek?

Wil je meer weten over Stadsdriehoek of over de woonontwikkelingen in deze wijk? Ga dan naar onze wijkpagina. Hier vind je alle informatie zoals het woningaanbod en de wijkdata.

Ben je nieuwsgierig geworden naar andere wijken? Kijk dan eens op onze wijkenkaart.

Vorig artikel RISE: drie woontorens met betaalbare woningen aan het Hofplein
Volgend artikel POST Rotterdam brengt monument terug tot leven