Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Maak kennis met Katendrecht. Gekozen tot één van de leukste wijken van Europa.

Ooit de rosse buurt van de havens, nu een volkswijk met een stoere, industriële look

Het échte karakter van een stad ontdek je niet per se in het centrum, maar in de wijken daaromheen. Daar – weg van de toeristenmassa – vind je de lokale, authentieke adressen die de stad zo leuk maken. Reiswebsite Time to Momo vroeg ruim 20.000 stedentrippers naar hun favoriete hipste wijken van Europa. De stemmen zijn geteld: Katendrecht staat op een welverdiende 8e plaats!

Dat Rotterdam de leukste plek van de wereld is, dat weten wij al lang. Toch blijft het altijd weer tof als onze stad wordt opgenomen in een internationale lijst. Van coolste stad in de Lonely Planet tot beste stedentrip van Europa in Time Out Magazine. En nu wordt ook Katendrecht bekroond tot één van de leukste wijken van Europa.

Katendrecht is volks, stoer en industrieel

Wat ooit de rosse buurt van de havens was, is nu een volkswijk met een stoere, industriële look. Hoewel het oude karakter nog steeds aanwezig is, heerst er een gevoel van levendigheid en innovatie. Volgens de fans van Time to Momo is Katendrecht de achtste leukste wijk van Europa. Het is een wijk met een ‘urban en alternatief sfeertje’.

Dat urban sfeertje komt terug op het voormalige stoomschip SS Rotterdam en in de Fenix Food Factory, een hippe overdekte streekmarkt met bierbrouwerij, genaamd Kaapse Brouwers. Het andere deel van de Fenix loodsen wordt momenteel herontwikkeld, hier opent in 2024 het Fenix Landverhuizersmuseum. Ook voor een optreden of voorstelling ben je op Katendrecht aan het juiste adres. Je vind hier Theater Walhalla en Verhalenhuis Belvédère. Middelpunt van de wijk is het Deliplein, hier stikt het van de goede restaurants, hippe koffiebars en lunchtentjes. ’s Zomers verandert het plein in een groot terras. , waar een paar van de gezelligste cafés en restaurants in Rotterdam te vinden zijn.

Woontoekomst Katendrecht

Er is zoveel aan het veranderen op en rondom Katendrecht dat foto’s er over een paar jaar weer totaal anders uit zullen zien. De afgelopen jaren zijn de bestaande woningen op Katendrecht opgeknapt en zijn er eengezinswoningen en woontorens bijgebouwd. En nog steeds wordt er flink gebouwd aan bijvoorbeeld Bay House, Codrico terrein en Porter House Rotterdam. Katendrecht is gelegen tussen het toekomstige Rijnhavenpark (park en zo’n 2.500 nieuwe woningen) en Nelson Mandelapark aan de Maasahavenkant. Op de bouwkaart van Bouwen aan Rotterdam kun je inzoomen op de huidige en toekomstige bouwprojecten.

Vorig artikel De Groene Kaap op Katendrecht – ook voor starters
Volgend artikel Fabrieksterrein Codrico op Katendrecht krijgt een spectaculaire metamorfose