Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Locatie oude Lumière bioscoop wordt 155 meter hoge woontoren

Een unieke locatie waar wonen, werken, winkelen en verblijven in elkaar overgaan

Op de hoek van de Kruiskade en de Lijnbaan, waar ooit de bekende bioscoop Lumière stond, gaan ontwikkelaars Manhave en VORM een 155 meter hoge toren bouwen. De Lumière Toren kenmerkt zich door het gevoel van licht en ruimte, de groene dakterrassen en balkons rondom, de hoogwaardige mix van voorzieningen, de intieme ruimtes, veel groen en sociale interactie tussen haar bewoners en haar bezoekers.

Lumière krijgt een belangrijke rol in de verlevendigen van het Rotterdamse centrumgebied met ruimte voor circa 265 huurappartementen, een high-end hotel met circa 150 kamers, kantoren, maatschappelijke voorzieningen, luxe winkels en horeca. Hier heb je het gevoel van licht en ruimte door de groene dakterrassen en balkons rondom, prachtige uitzichten, de mix van voorzieningen, veel groen en sociale interactie tussen bewoners en bezoekers. En dat op een mooie locatie midden in de stad.

Lumière Toren hoek Kruiskade en Lijnbaan

Lumière Toren ingang vanaf Karel Doormanstraat

Lumière op hoek Lijnbaan en Kruiskade
Lumière op hoek Lijnbaan en Kruiskade

Op de hoek van de Kruiskade en de Lijnbaan, waar ooit de bekende bioscoop Lumière stond, gaan ontwikkelaars Manhave en VORM een 200 meter hoge toren bouwen. Lumière wordt een mix van circa 400 huurappartementen, hotel, kantoren, winkels en horeca.

Lees meer

Impuls voor de Rotterdamse binnenstad

Manhave en VORM gaan een plek creëren met internationale grootstedelijkheid en allure. Bij Lumière krijg je straks echt stad voor je geld. Een duurzame plek met toekomstbestendige energie-oplossingen en een gevarieerd aanbod aan voorzieningen en services. En nog belangrijker: een leefomgeving waar de gebruikers zich verbonden voelen en waar een sociale beleving op het gebied van kunst, cultuur en evenementen wordt gefaciliteerd.

Van young professional tot empty nester, er is een geschikte woning voor iedereen

De nadruk in het concept van Lumière ligt op een stedelijke moderne lifestyle. Met hoogwaardige gedeelde faciliteiten voor huishoudens die voornamelijk bestaan uit 1 tot 2 personen. Voor young professionals, jonge stellen, urban nomads en empty nesters, er is een geschikte woning voor iedereen.

In totaal biedt Lumière ruimte aan meer dan 400 woningen met een variëteit aan woningtypes die variëren van 42 ㎡ tot 113 ㎡. Alle woningen voelen ruim aan vanwege de plafondhoogte en het vele licht. Bovendien hebben alle woningen een eigen balkon met geweldig uitzicht over de stad en toegang tot de gemeenschappelijke voorzieningen en hoogwaardige buitenruimten. Zo bevind zich speciaal voor de bewoners in de kroon van Lumière een gemeenschappelijke verdieping met dakterras, logies voor gasten en een gemeenschappelijke keuken en leefruimte.

Naast woningen komen er kantoren, maatschappelijke voorzieningen, bedrijfsruimten en een hotel met Grand Café, een bar, restaurant, dakterrassen en een spa & wellness. Ingeklemd tussen de Kruiskade met The Lobby en City House, de Lijnbaan en de Karel Doormanstraat bevindt Lumière zich midden in de luxury shopping hotspot van Rotterdam.

Menig Rotterdammer is hier naar de bioscoop geweest

Planning en meer informatie

Naar verwachting zal de bouw eind 2024 van start gaan. Voor actuele ontwikkelingen kun je kijken op de projectsite. Hier kun je je ook aanmelden om updates over Lumière te ontvangen.

Renders door Vivid-Vision, foto’s door Ossip van Duivenbode.

Vorig artikel Hammerstraat: pre-sale ruimtes in voormalige school start 18 oktober
Volgend artikel Kom binnenkijken in de Wielewaal op Open Huizen Dag 30 september