Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Lintkavels Nesselande

Bouw jouw droomhuis in Nesselande

Op dit moment zijn er geen Lintkavels beschikbaar in Nesselande

De zelfbouw kavels in de Linten wijken af van de gangbare kavels in Nesselande-Waterwijk, hiermee wordt de diversiteit aan kavels vergroot. Elk kavel heeft specifieke kwaliteiten maar dit betekent ook dat niet elke kavel geschikt is voor elk type woning. Wij raden u daarom aan om bij het maken van een definitieve keuze, bij voorkeur samen met uw architect of aannemer, vooraf goed de mogelijkheden van de kavel te bestuderen.

In Nesselande zijn twee historische linten: de Ringvaart en de Wollefoppenweg. Beide linten hebben een aantal ruimtelijke en functionele kwaliteiten.

De Ringvaart, gelegen op de grens tussen de gemeente Rotterdam en de gemeente Zuidplas (Zevenhuizen-Moerkapelle en Nieuwerkerk a/d IJssel) vormt de oostgrens van Nesselande. De dijk langs de Ringvaart is de oorspronkelijke waterkering met de erachter gelegen polders. Onderdeel van het Ringvaartlint is de Bermweg. In dit gedeelte heeft het Ringvaartlint een breed profiel met aan weerszijden een sloot.

Het talud van de dijk is in gebruik als wei. Het slotenpatroon, dat de kavels van elkaar scheidt, maakt een schuine hoek met de weg onderaan de Ringvaartdijk. De bebouwing is gelegen aan de onderkant van de dijk en bestaat vooral uit vrijstaande woningen met bijgebouwen. De bebouwing volgt voor het grootste gedeelte de richting van de kavelstructuur en staat onder een schuine hoek met de weg. Een groot aantal van de kavels wordt ontsloten door middel van bruggen en een gedeelte van de kavels wordt ontsloten door dammen.

Meer informatie

Voor vragen of een optie, kan je contact opnemen via¬†[email protected].

Lees hier meer over de wijk Nesselande in deelgebied Prins Alexander.

Vorig artikel Rietzoom kavels – Park 16Hoven
Volgend artikel Nesselande, paradijs voor buitensporters