Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De meeste ouderen willen langer zelfstandig thuis blijven wonen.

LTA luistert naar wensen en behoeften van ouderen en zorgt voor meer woningen

In 2035 telt Rotterdam ongeveer 135.000 inwoners die 65 jaar of ouder zijn. Dat betekent dat dan 1 op 5 Rotterdammers 65 jaar of ouder is. En de meeste ouderen willen het liefst zelfstandig thuis blijven wonen. In de eigen woning met de nodige aanpassingen, of verhuizen naar een toekomstbestendige woning. Maar dat betekent wel dat er meer passend woonaanbod moet komen. In een fijne leefomgeving, met zo nodig de juiste zorg op de juiste plek.

In 2020 ondertekenden 40 marktpartijen, corporaties, zorg- en welzijnspartijen, ouderenbonden en de gemeente Rotterdam het ‘Langer Thuis Akkoord’, of in het kort LTA. Ze luisteren naar de wensen en behoeften van Rotterdamse ouderen en zorgen samen voor meer woningen waar ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden van projecten die tot stand zijn gekomen door de inzet van het LTA.

WVH realiseerde 76 levensloopgeschikte appartementen in Hoek van Holland

De nieuwbouwappartementen staan aan de Prins Hendrikstraat, een mooie locatie dicht bij zowel de Nieuwe Waterweg als het dorpscentrum. Alle 2- en 3-kamerappartementen zijn bereikbaar voor mensen met lagere inkomens. WVH (Woningbouwvereniging Hoek van Holland) brengt met deze nieuwbouw de doorstroming op de Hoekse woningmarkt op gang. 66 van de appartementen zijn verhuurd aan Hoekenezen, waarvan 47 aan WVH-huurders die veelal een eengezinswoning achterlaten.

Meer hierover zie je in dit filmpje:

Woonaanbod voor senioren in Rotterdam

Op Wonen in Rotterdam vind je een kaart met alle nieuwbouwprojecten in Rotterdam die momenteel in de verhuur / verkoop zijn, of dat binnenkort gaan komen. Links bovenin de kaart staat een Filter optie. Hierin kun je aangeven of je een huur- of koopwoning zoekt, in welke prijsklasse en onder Wat is jouw situatie, kun je bijvoorbeeld aangeven dat je een 55+ woning zoekt.

Ben je op zoek naar een sociale huurwoning? Schrijf je dan snel in op WoonnetRijnmond.nl.

Heb je hulp nodig bij bij het vinden van een geschikte woning? Neem contact op met de seniorenmakelaars: Sandra Muller en Ilse Verschelden. Zij zijn bereikbaar via seniorenmakelaarmo@rotterdam.nl en telefonisch op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur op 010 – 267 64 88.

Interessante informatie

Ben jij een (toekomstige) bewoner, ontwikkelaar, woningcorporatie, architect, belegger of wijkondernemer? Dan zijn onderstaande brochures wellicht interessant:
Klik hier voor de brochure Verrijk de seniorvriendelijke wijk met ouderenhubs.
Klik hier voor de brochure Ontwerpen voor ouderen.
Klik hier voor de brochure De Thuisplusflat.

Heb je aanpassingen nodig in de woning om langer thuis te kunnen blijven wonen? Bezoek eens een comfortwoning van de gemeente. Hier kun je kennis maken met technologische e-Health oplossingen die langer thuis wonen comfortabel én veiliger maken.

Alles over Ouder worden in Rotterdam staat op rotterdam.nl/wonen-leven/ouder-worden.

Vorig artikel De Seniorenmakelaar helpt ouderen bij geschikt wonen
Volgend artikel Bezoek het informatiecentrum van KOER op 17 augustus