Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wil je ook zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen?

Het is belangrijk dat de woning en woonomgeving passen bij jouw wensen en behoeften. Ook als je ouder wordt.

In 2035 telt Rotterdam ongeveer 135.000 inwoners die 65 jaar of ouder zijn. Dat betekent dat dan 1 op 5 Rotterdammers 65 jaar of ouder is. En de meeste willen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. In de eigen woning met de nodige aanpassingen óf verhuizen naar een toekomstbestendige woning. Dat betekent wel dat er meer passend woonaanbod moet komen. In een fijne leefomgeving, met zo nodig de juiste zorg op de juiste plek.

Voorbeelden van langer zelfstandig thuis blijven wonen

In 2020 ondertekenden marktpartijen, corporaties, zorg- en welzijnspartijen, ouderenbonden en de gemeente Rotterdam het ‘Langer Thuis Akkoord’, ook wel LTA. Door goed te luisteren naar de wensen en behoeften van Rotterdamse ouderen, zorgen zij samen voor meer passende woningen waar ouderen langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Door aanpassingen in bestaande woningen of door nieuwbouwprojecten. Hieronder laten we voorbeelden zien van projecten die tot stand zijn gekomen door de inzet van het LTA.

76 levensloopgeschikte appartementen in Hoek van Holland

De nieuwbouwappartementen staan aan de Prins Hendrikstraat, een mooie locatie dicht bij de Nieuwe Waterweg en het dorpscentrum. Alle 2- en 3-kamerappartementen zijn bereikbaar voor mensen met lagere inkomens. 66 van de appartementen worden verhuurd aan Hoekenezen die veelal een eengezinswoning achterlaten voor starters en jonge gezinnen.

Zelfstandig wonen én de mogelijkheid tot uitgebreide zorg

Woonzorgcentrum De Boomgaard is gelegen in hartje centrum en heeft 23 appartementen verdeeld over drie verdiepingen, waarvan twaalf eenpersoons en elf een tot tweepersoons. Chinese migranten-ouderen kunnen hier zelfstandig wonen én gebruik maken van de mogelijkheid tot uitgebreide zorg. 24 uur per dag.

Woonaanbod voor senioren in Rotterdam

Op Wonen in Rotterdam vind je een kaart met alle nieuwbouwprojecten in Rotterdam die momenteel in de verhuur / verkoop zijn, of dat binnenkort gaan komen. Links bovenin de kaart staat een Filter optie. Hierin kun je aangeven of je een huur- of koopwoning zoekt, in welke prijsklasse en onder Wat is jouw situatie, kun je bijvoorbeeld aangeven dat je een 55+ woning zoekt.

Ben je op zoek naar een sociale huurwoning? Kijk dan eens op WoonnetRijnmond.nl en schrijf je hier in.

Heb je hulp nodig bij bij het vinden van een geschikte woning? Neem contact op met de seniorenmakelaars: Sandra Muller en Ilse Verschelden. Zij zijn bereikbaar via [email protected] en telefonisch op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur op 010 – 267 64 88.

Interessante informatie

Ben jij een (toekomstige) bewoner, ontwikkelaar, woningcorporatie, architect, belegger of wijkondernemer? Dan zijn onderstaande brochures wellicht interessant:
Klik hier voor de brochure Verrijk de seniorvriendelijke wijk met ouderenhubs.
Klik hier voor de brochure Ontwerpen voor ouderen.
Klik hier voor de brochure De Thuisplusflat.

Heb je aanpassingen nodig in de woning om langer thuis te kunnen blijven wonen? Bezoek eens een comfortwoning van de gemeente. Hier kun je kennis maken met technologische e-Health oplossingen die langer thuis wonen comfortabel én veiliger maken.

Vorig artikel De Seniorenmakelaar helpt ouderen geschikt te wonen
Volgend artikel Benieuwd of wonen in KOER iets voor jou is? Kom dan langs in de modelwoning.