Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Laatste Loft in de Fenixlofts

Stijlvolle lofts gevestigd op Katendrecht, het meest roemruchte schiereiland van Nederland.

Aan de voet van de Rijnhavenbrug zijn de Fenixlofts verrezen. Het Fenix woonprogramma bestaat uit een bijzondere mix van woningen. In het unieke ontwerp zijn karakteristieke industriële kenmerken behouden en zijn de kwaliteiten van de locatie volledig benut. Alle Fenixlofts hebben een buitenruimte en er is een mogelijkheid tot huren van een zwerf parkeerplaats.

Nico Koomanskade 220 (bouwnummer 2.20)

De laatste loft in de Fenixlofts grenst aan de binnentuin en de Veerlaan. Het woonoppervlakte is circa 140 m2. Er zijn twee slaapkamers, keukengedeelte, eetkamer, woonkamer, badkamer en een berging aanwezig in dit appartement. Bijzonder is dat dit appartement beschikt over twee verdiepte delen waardoor er op sommige plekken een plafondhoogte is van ongeveer zes meter. Deze twee gedeelten zijn bestemd als woon- en eetruimte maar een andere invulling is ook mogelijk. Grenzend aan de verdiepte gedeelten is er een buitenruimte op het Zuiden aanwezig (let op: het terras is minder goed toegankelijk vanwege de balkconstructie).

Stijlvolle loft

De afwerking van de woning bestaat uit houten binnendeurkozijnen zonder bovenlicht met stompe deuren. Ook de plafonds zijn afgewerkt. De badkamer en het toilet worden casco opgeleverd, echter krijg je een waardecheque voor de afwerking. Een keuken is nog niet aanwezig. Het appartement wordt verwarmd middels vloerverwarming en in de badkamer is er voor extra comfort de mogelijkheid om een elektrische radiator aan te sluiten. In de zomermaanden kun je het appartement een aantal graden koelen door middel van vloerkoeling. De verdiepte gedeelten worden bereikt door middel van stalen trappen. Ook de balustrade bestaat uit een stalen spijlenhekwerk. Het appartement is nu te bezichtigen.

Herrezen uit de as

De Fenixloodsen aan de Veerlaan hebben een lange en bijzondere historie als de restanten van de loods San Francisco van de Holland Amerika Lijn. Omstreeks 1900 waren dit de grootste havenopslagloodsen ter wereld. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden de loodsen gebombardeerd, maar een groot deel van de constructie overleefde de aanslag. Een brand in 1947 verwoestte het middendeel van de loodsen, maar de Fenix rees opnieuw uit haar as. Fenixloods I en Fenixloods II worden tegenwoordig gescheiden door het Fenixplein met de Rijnhavenbrug, en beginnen wederom aan een nieuw leven.

Ervaar buiten de ruimte

Ruim, transparant en met inspirerend uitzicht. Alle Fenixlofts beschikken over riante terrassen. Midden in de dynamiek van de stad genieten van rust en ruimte. Door het gebruik van glas, natuurlijke materialen en veel groen ontstaat een heerlijke plek om je terug te trekken. Naast eigen buitenruimte is er een grote gezamenlijke binnentuin.

Meer informatie

Nieuwsgierig? Neem voor meer informatie contact op met TW3 Makelaardij via 010 300 71 17 of [email protected].

Vorig artikel Heb je bouwplannen? Hier vind je informatie om te starten met jouw woningbouwinitiatief.
Volgend artikel Heb je bouwplannen? Hier vind je informatie om te starten met jouw woningbouwinitiatief.