Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Tijdelijke sociale huurwoningen in Feijenoord

Een kleinschalig gebouw met 5 verdiepingen aan de Persoonshaven

Aan de Persoonsdam in de wijk Feijenoord worden 44 sociale huurwoningen geplaatst voor een maximale periode van 15 jaar. Het plan bestaat uit een kleinschalig appartementengebouw met 5 verdiepingen. De woningen worden mooi afgewerkt, zijn energiezuinig en vooral bedoeld voor bewoning door 1 persoon of door kleine gezinnen. Starters uit de wijk Feijenoord krijgen in dit project voorrang. De woningen zijn de eerste van de in totaal 2.000 flexwoningen die in Rotterdam komen onder de noemer StartR.

In verband met het grote aantal belangstellenden is het niet meer mogelijk om in te schrijven voor de KV100 flexwoningen.

Type flexwoningen en omgeving

Dit complex aan de Persoonsdam is een totaal nieuw woonconcept voor één of tweepersoonshuishoudens tot zelfs een klein gezin. De doelgroep voor deze woningen zijn starters, studenten en spoedzoekers. Starters uit de wijk Feyenoord die in hun eigen wijk willen blijven wonen hebben voorrang.

Uiteraard is er nagedacht over het onderwerp mobiliteit. Ruime bergingen voor fietsen, scooters en bakfietsen. Maar ook aan de auto is gedacht. In samenwerking met AA lease uit Dordrecht worden er 3 deelauto’s voor de deur gezet voor gezamenlijk gebruik. Het is duurzaam, maar ook makkelijk natuurlijk om altijd een auto voor de deur te hebben staan die met een app te reserveren is. Slechts voor een paar tientjes per maand die worden betaald via de servicekosten.

Junior
– 21,2m2 BVO
– geschikte voor studenten
– ongeveer € 712,89* kale huur per maand, excl. servicekosten

Classic
– 42,4m2 BVO
– geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens
– ongeveer € 763* kale huur per maand, excl. servicekosten

Family
– 63,6m2 BVO
– geschikt voor een klein gezin
– ongeveer € 763* kale huur per maand, excl. servicekosten

*Onder voorbehoud van wijziging prijsniveau 2023

De KV100 staat voor duurzaamheid

Wonen in hout verminderd het risico op allergieën, astma en infecties van de luchtwegen. Daarnaast krijgen ook schimmels, huisstofmijt, virussen en bacteriën minder kans in het ideale binnenklimaat.

Naast het duurzaam gebruik van de bouwmaterialen zoals hout gaat de ontwikkelaar nog een stap verder doormiddel van het opvangen van het regenwater wat weer wordt hergebruikt bij het doorspoelen van de toiletten. De elektriciteit wordt zoveel als mogelijk opgewekt door gebruik te maken van de vele zonnepanelen op het dak van het gebouw. Er komen ruime bergingen voor de fietsen en scooters en en heb je een toch een auto nodig dan neem je de deelauto voor de deur.

De verwarming in de woningen is geregeld middels elektrische vloerverwarming. De woningen zijn bijzonder goed geïsoleerd en mede daarom vrijwel energie neutraal (Minimaal A++, verschilt per positie woning). Daarnaast beschikken de appartementen over zonnepanelen die de energierekening betaalbaar houden.

StartR Feijenoord - Oranjeboomstraat
StartR Feijenoord – Oranjeboomstraat

Aan de Persoonsdam in de wijk Feijenoord komen 44 sociale huurwoningen voor een maximale periode van 15 jaar. Op deze plek stond eerder een gebouw van STEDIN, dit gebouw is al gesloopt. Het plan bestaat uit 44 woningen in een kleinschalig appartementengebouw met 5 verdiepingen. De woningen worden mooi afgewerkt, zijn energiezuinig en vooral bedoeld voor bewoning door 1 persoon of door kleine gezinnen. Starters uit de wijk Feyenoord krijgen in dit project voorrang.

Lees meer

Meer informatie KV100 flexwoningen Feijenoord

Naar verwachting gaan eind december 2022 de eerste (grond)werkzaamheden van start. Begin 2023 worden de woningen op de locatie geplaatst en worden de installaties aangelegd. Als alles voorspoedig verloopt, dan zijn de woningen in april 2023 klaar voor de verhuur.

Heb je interesse in het huren van een flexwoning in Feijenoord? Kijk dan eens op de projectsite voor meer informatie en het aanmelden voor een woning.

Vorig artikel Maak kennis met Feijenoord: rauw, stads en omgeven door water
Volgend artikel De Grote Beer biedt middenhuur dicht bij het centrum in Alexander