Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Kan ik als 55-plusser nog een nieuwe hypotheek afsluiten?

Chris Vaes legt uit wat de mogelijkheden zijn voor 55-plussers

We hebben veel vragen binnengekregen over het afsluiten van een nieuwe hypotheek als je 55 jaar of ouder bent. Is het überhaupt mogelijk om een hypotheek af te sluiten na je 55e? Is de looptijd dan korter? Betaal je extra rente? Is er een maximale leeftijd om een hypotheek af te sluiten? En zo nog veel meer vergelijkbare vragen.

Om hier een goed en duidelijk antwoord op te kunnen geven, hebben we de vragen voorgelegd aan Chris Vaes van Vaes Finance. Specialist in het makkelijker maken van ingewikkelde zaken als hypotheken en pensioenen. Voor nu en later.

Kan ik als 55-plusser nog een nieuwe hypotheek afsluiten?

“Dat kan zeker! En met de huidige lage rentestand is dit juist ontzettend interessant. Zelfs iemand van bijv. 85 jaar kan een hypotheek krijgen. Uiteraard moeten de maandlasten aansluiten op de inkomens en uitgaven die iemand heeft.”, aldus Chris.

Is het wel verstandig als 55-plusser om een nieuwe hypotheek af te sluiten?

Uiteraard is iedere situatie anders en moet individueel bekeken worden, maar er zijn zeker een flink aantal voordelen.

– Zekerheid m.b.t. de maandlasten door de rente 20 of 30 jaar vast te zetten.
– Het is zelfs mogelijk om een deel van de overwaarde op uw rekening te laten storten, zodat u extra geld tot uw beschikking heeft.
– U kunt een verbouwing (bestaande bouw) of meerwerk (nieuwbouw) volledig meefinancieren in de hypotheek.
– Eventuele dubbele lasten meefinancieren in de hypotheek.
– U hoeft zelfs niet eerst uw eigen woning te verkopen om iets anders te kopen. U kunt een overbruggingshypotheek (tijdelijke lening o.b.v. de overwaarde van de huidige woning) aan gaan om dit voor te financieren.
– In de meeste gevallen zullen de hypotheeklasten lager zijn dan wanneer u een woning gaat huren.

Het is dus absoluut de moeite waard om als 55-plusser te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn om een woning te kopen en te financieren.

Meer informatie of weten wat de mogelijkheden zijn?

Je kunt vrijblijvend én kosteloos een afspraak met Chris maken of een van de andere financieel adviseurs van Vaes Finance. Dit kan bij jouw thuis of op kantoor bij Vaes Finance, zelfs in de avonduren. Kijk voor contactgegevens op vaesfinance.nl.

Wonen in de Kuil – Parkstad

Tip: interessante nieuwbouwprojecten volgens Chris

We sluiten het artikel af met een aantal nieuwbouwprojecten die volgens Chris aansluiten op de woonwensen en -behoeften van 55-plussers:

Vorig artikel Nu in verkoop: 34 ruime eengezinswoningen in De Kuil
Volgend artikel Van het Drentse platteland naar twintig hoog op Zuid