Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Je eerste huis kopen in Rotterdam

Er is meer mogelijk dan je denkt. Misschien ook voor jou.

Droom jij van je eerste koophuis?

Dan wil je natuurlijk weten of je een hypotheek kunt krijgen. De stijgende prijzen op de woningmarkt maken het er niet makkelijker op. Ook hebben steeds meer mensen een tijdelijke contract of werken in ZZP-verband. Bovendien kan een studieschuld het kopen van een huis in de weg staan.

Daar staat tegenover dat sinds 1 januari kopers van 18 tot 35 jaar eenmalig geen overdrachtsbelasting hoeven te betalen bij aankoop van een woning. Dat kan een steuntje in de rug zijn. Daarnaast zijn er hypotheekvormen die je verder op weg kunnen helpen.

Er is meer mogelijk dan je denkt. Misschien ook voor jou.

Elke situatie is anders, waardoor het soms toch mogelijk is om een hypotheek te krijgen. Daarom is het goed om voor je op huizenjacht gaat je eerst te oriënteren op wat financieel haalbaar is. In onderstaande video worden een aantal vragen beantwoordt die je wellicht hebt als je een eerste huis gaat kopen.

Ontdek binnen 30 minuten jouw mogelijkheden

Je kunt ook een afspraak maken voor een vrijblijvend Eerste-huis-gesprek om binnen 30 minuten jouw mogelijkheden te ontdekken. Zo kom je goed beslagen ten ijs.

Vorig artikel De 10 meestgestelde vragen over een hypotheek
Volgend artikel ‘Een koper die goed voorbereid is, komt er makkelijker tussen’