Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Inspiratiebijeenkomst ‘Waar in Rotterdam voel jij je thuis?’ tijdens Woonbeurs druk bezocht

4 Professionals hielpen bezoekers Woonbeurs in hun zoektocht naar een (nieuw) huis in Rotterdam.

Tijdens deze inspiratiebijeenkomst, voorafgaande aan de Woonbeurs Rotterdam + regio in het WTC Rotterdam, werden bezoekers door vier professionals geholpen in hun zoektocht naar een (nieuw) huis in Rotterdam. De sprekers gaven antwoord op de vragen: Hoe ontwikkelt de stad zich in de komende jaren? Waar vind je welke woonsferen? Wat is er te koop voor welk budget?

Presentator Geert Maarse

Mattijs van Ruijven, hoofd stedenbouwkundige Stadsontwikkeling – Gemeente Rotterdam

Hoe ontwikkelt de stad zich in de komende jaren?

De bouwkranen in het Maritiem District en op Katendrecht, en de omleidingen bij de Coolsingel zijn voorbeelden van de enorme ontwikkelingen die Rotterdam op dit moment doormaakt. Ook in de komende jaren staan er veel veranderingen op stapel. Het stadspark met woningen bij de Rijnhaven, nieuwbouw langs het spoor bij Pompenburg, het Merwe-Vierhavensgebied. Een derde stadsbrug? Het doortrekken van de Willemsbrug naar de Oranjeboomstraat? Feyenoord City? Wellicht een verbinding tussen Katendrecht en Tarwewijk over de Maashaven? Mattijs van Ruijven, hoofd stedenbouwkundige van Stadsontwikkeling – Gemeente Rotterdam vertelde ons meer over deze ontwikkelingen en de impact daarvan op de omliggende wijken. Lees zijn verhaal: Een blik op de toekomst door de ogen van gemeente Rotterdam.

Er was volop gelegenheid voor vragen uit het publiek

Nick Forger, makelaar en taxateur bij Ooms Makelaars

Waar vind je welke woonsferen?

Je bent op zoek naar een huis in een wijk met een bepaalde sfeer. Grootstedelijk, zoals in de Stadsdriehoek, op Katendrecht of Kop van Zuid. Of wellicht meer rustig stedelijk, zoals in Vreewijk? Het kan zo maar zo zijn dat de prijzen te hoog zijn, of de woningen razendsnel ‘weg’, in de wijken waar je zoekt. Of je hebt je zinnen gezet op een jaren ‘30 huis, maar komt er in Blijdorp niet tussen. De kans is groot dat je daar tegen aan loopt als je op zoek bent naar een (ander) huis in Rotterdam. Vragen die Nick Forger, makelaar en taxateur bij Ooms Makelaars, dagelijks krijgt. Hij nam ons mee in zijn verhaal door de stad en hielp onze blik te verruimen.

Daphne van der Gaag, financieel adviseur bij Rabobank Rotterdam

Wat is er te koop voor welk budget?

In je zoektocht naar een nieuw huis zijn je financiële mogelijkheden een belangrijk kader. In welke wijken kan je je het beste oriënteren als je als starter op de woningmarkt, samen met je partner, op zoek bent naar een huis rond 265.000 euro? Of als je als gezin, met een tweede op komst, wat ruimer wilt gaan wonen en je budget rond de 375.000 euro ligt? Of wanneer je overwaarde hebt op je huis, de kinderen inmiddels de deur uit zijn en je weer terug naar Rotterdam wilt verhuizen? Nicole van Emmerik, makelaar en taxateur bij Van Herk Makelaardij en Daphne van der Gaag, financieel adviseur bij Rabobank Rotterdam gaven een aantal tips en gingen in op vragen vanuit het publiek.

Nicole van Emmerik, makelaar en taxateur bij Van Herk Makelaardij

Tips van de aanwezige professionals

Woonbeurs Rotterdam + regio

Vorig artikel Een blik op de toekomst door de ogen van gemeente Rotterdam
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor 290.000 tot 435.000 euro?