Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Imagine een nieuwe wereld op Zuid

Maak een start met een nieuwe wereld op Zuid.

Wie straks in Imagine woont, staat aan de basis van een nieuw stadsdeel van Rotterdam; dé start voor een nieuwe wereld op Zuid. Wonen in een omgeving waar elke dag anders is. Jij bent erbij. Jij groeit mee. Jij beleeft het allemaal vanaf de eerste rang op een plek met een roemrucht verleden van staal, schepen en arbeid op de Kop van Zuid.

Ben jij er klaar voor? De verkoop van Imagine is in volle gang, er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Naast koopwoningen, komen zal Vesteda zo’n 133 appartementen in Imagine gaan verhuren vanaf eerste helft 2024. Hiervoor kun je je nu al aanmelden.

Op deze plek voel je het verleden en de trots in z’n meest rauwe vorm. Wonen op Zuid, is wonen in de toekomst. Hier wordt sportief, groen en sfeervol gecombineerd met een complete stad met alle voorzieningen, verrassingen en gemakken die je kan wensen. Lekker sporten, shoppen, eten of uitblazen op een terras. Tel daarbij op het vernieuwde Hart van Zuid en de prachtige plannen voor Feyenoord City, en iedereen snapt: Rotterdam Zuid is de ideale woonstad voor en van de toekomst.

Dankzij de groene diversiteit, zijn er prachtige plekken voor dieren om zich te nestelen en te overwinteren. Imagine wordt een plek waar mens, dier en natuur samengaan.

Een binnentuin waar mens, dier en natuur samengaan

“De binnentuin van Imagine is hét voorbeeld van een plek waar men tot rust kan komen in een groene binnenwereld en even kan ontsnappen aan de drukte van de stad. Dankzij de groene diversiteit, zijn er prachtige plekken voor dieren om zich te nestelen en te overwinteren. Imagine wordt een plek waar mens, dier en natuur samengaan.” – Sander Singor, landschapsarchitect bij Buro Sant en Co.

Doordat de tuin zich op een dak bevindt, wordt het regenwater in kratten onder de tuin opgeslagen waardoor het groen altijd genoeg water heeft, ook in droge zomers. In de collectieve binnentuin zijn kleine zitplekken gemaakt tussen het groen, waar bewoners in rust kunnen genieten. In het hart van de tuin komt een groot zit- en loungemeubel waar met meerdere mensen gezeten kan worden terwijl de kinderen spelen op het aangrenzende gazon. Vanaf het hart van de tuin loop je langs het gazon richting de Maaskamer waar bewoners activiteiten kunnen organiseren met een prachtig uitzicht over de Maas. Genoeg plekken voor verjaardagen en buurtborrels dus.

“Kortom, de tuin geeft plek voor iedereen en zorgt ervoor dat mensen elkaar gaan ontmoeten: Het kloppend hart van Imagine. De binnentuin wordt een plek waar mensen in alle rust kunnen thuiskomen”.  Sander Singor.

 

Imagine
Imagine

Wie straks in Imagine woont, staat aan de basis van een nieuw stadsdeel van Rotterdam; dé start voor een nieuwe wereld op Zuid. Jij beleeft het allemaal vanaf de eerste rang op een plek met een roemrucht verleden van staal, schepen en arbeid op de Kop van Zuid. Dankzij de groene diversiteit, zijn er prachtige plekken voor dieren om zich te nestelen en te overwinteren. Imagine wordt een plek waar mens, dier en natuur samengaan. Ben jij er klaar voor? De verkoop van Imagine is in volle gang, maar er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Er komen ook huurwoningen.

Lees meer

Klaar voor jouw toekomst op Zuid?

Op de projectsite imagine-rotterdam.nl staat de woningzoeker. Hiermee kun je zien welke woningen nog beschikbaar zijn.

Heb je interesse in het huren van een appartement in Imagine met 2 of 3 slaapkamers, een woonoppervlakte van 48 – 100m2 en een luxe keuken en badkamer, verwarmd door middel van vloerverwarming? Meld je dan nu alvast aan op hureninimagine.nl.

Vorig artikel De stad als speelterrein op de Kop van Zuid
Volgend artikel Feijenoord is volop in beweging