Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Huren is soms een goed alternatief voor kopen: een kijkje bij Vesteda

In krappe woningmarkt of bij rentestijging kan huren optie zijn

Ben je op zoek naar een woning in Rotterdam? Soms kan huren in de vrije sector een aantrekkelijk alternatief zijn voor kopen. Bijvoorbeeld omdat je nog niet zeker bent waar je een huis wil kopen of om een periode te overbruggen waarin het tijdelijk niet zo aantrekkelijk is om te kopen. Daarvoor kun je onder meer terecht bij Vesteda, aanbieder van huurwoningen in het middensegment.

Huren bij Vesteda heeft een aantal voordelen. Ten eerste is er in de vrije sector vaak sneller en meer aanbod dan in de koop- of de sociale sector. Als je huurt ben je ook flexibeler en, anders dan bij een koophuis, weet wat je maandelijks kwijt bent aan woonlasten; de onderhoudskosten komen namelijk voor rekening van de verhuurder.

Vrije sector versus sociale huur

Er is een verschil tussen de huurvoorwaarden voor sociale en vrije-sectorhuurwoningen. Je komt bijvoorbeeld niet in aanmerking voor een sociale huurwoning als je inkomen in 2024 boven 47.699 euro per jaar ligt. Deze grens ligt voor meerpersoonshuishouden in 2024 op 52.671 euro per jaar. Vesteda richt zich op huurders met een middeninkomen, vanaf 36.000 euro per jaar. In de vrije sector wordt niet met wachtlijsten gewerkt, dus iedereen die aan de huurvoorwaarden voldoet, kan een woning bij Vesteda huren.

Project Grote Beer

Huren van een vrije-sectorwoning

In Rotterdam verhuurt Vesteda circa 500 eengezinswoningen en ruim 1.300 appartementen. Wil je wonen in Rotterdam-Centrum, Wilhelminaplein of Kralingen-Crooswijk, dan zijn er verschillende woningen beschikbaar in diverse prijsklassen.

Verdien je als alleenstaande te weinig om een vrije-sectorwoning te kunnen huren, maar teveel voor een sociale huurwoning? Vesteda verhuurt ook woningen met twee slaapkamers aan woningdelers. Naast het verhuren van woningen belegt Vesteda ook in nieuwbouwwoningen die bouwbedrijven en ontwikkelaars in opdracht realiseren.

Project Imagine

Nieuwbouw Rotterdam in 2024 te huur

Net als overal stijgt het aantal huishoudens in Rotterdam harder dan het aantal woningen. Dat zet een enorme druk op de woningmarkt. Daarom investeert Vesteda in duurzame en toekomstbestendige nieuwbouwcomplexen in Rotterdam, die vanaf 2024 worden verhuurd:

  • Imagine

Imagine is een appartementencomplex met twee hoge woongebouwen. Het is een mooi voorbeeld van duurzaam bouwen: energiezuinig en  klimaatadaptief. Er is een  collectieve binnentuin en deelmobiliteit. Het gebouw ligt op de grens van Parkstad en Feyenoord City, op de hoek van de Laan op Zuid en de 2e Rosestraat. De 133 huurappartementen van Vesteda variëren in grootte van 48 m2 tot 100 m2. De verhuur gaat naar verwachting in het tweede kwartaal van 2024 van start. Lees het artikel op Wonen in Rotterdam: Imagine een nieuwe wereld op Zuid.

  • De Grote Beer

Het appartementencomplex Grote Beer (artikel) komt te liggen op de hoek van de Grote Beer en de Hoofdweg in Prins Alexander. In de toren komen twee-, drie- en vierkamer-appartementen, variërend van 57 m2 tot 83 m2, die bijna energieneutraal zijn en volledig gasloos. Het gebouw telt 21 woonlagen, krijgt verschillende daktuinen voor bewoners en wordt 68 meter hoog. Op de begane grond komt ruimte voor winkels en andere commerciële functies. De start verhuur wordt verwacht in het 1e kwartaal van 2024 en de oplevering in het 2e kwartaal van 2024.

  • De Kuil

Project De Kuil ligt op de hoek van de Laan op Zuid, Brede Hilledijk en de Paul Krugerstraat in Rotterdam-Zuid. In deze wijk is uitstekend openbaar vervoer via tram en metro. Met de metro is het centrum van Rotterdam in drie haltes te bereiken. De Kuil bestaat in totaal uit 232 woningen, waarvan 76 middenhuurwoningen die Vesteda zal verhuren. De huurwoningen zijn onder meer bedoeld voor keyworkers, zoals verpleegkundigen, leraren en politieagenten. Meer weten? Lees het artikel over De Kuil.

  • Zuiderhof

Het Zuiderhof is een nieuwe en groene woonwijk in Vreewijk die een mix van huur- en koopwoningen krijgt. De laatste woonblokken worden gebouwd en dan is deze nieuwe woonwijk klaar. De wijk wordt omschreven als gezellig, groen en gemoedelijk. Dorps wonen en toch vlak bij het centrum van Rotterdam. Vesteda verhuurt hier diverse middenhuurwoningen. De verhuur start in het derde kwartaal van 2024. Meer over huren in Zuiderhof lees je in dit artikel.

Project De Kuil

Project Zuiderhof

Schrijf je gratis in en huur een woning bij Vesteda

Ook als je wilt huren, is het belangrijk om je financiële situatie van tevoren te bekijken. Verhuurders stellen net als een hypotheekverstrekker ook voorwaarden.

Zoek online de huurwoning van je keuze uit. Selecteer de woning, schrijf je gratis in en maak een account aan. Zodra je uitgenodigd wordt voor een bezichtiging en alle documenten goedgekeurd zijn, wordt het huurcontract ondertekend en krijg je bij oplevering de sleutel van je nieuwe woning.

Op de website www.vesteda.com vind je een overzicht van alle nieuwbouwprojecten.

Vorig artikel Hoe vind ik een huurwoning in Rotterdam?
Volgend artikel Maak kennis met Feyenoord City 2.0: het Rotterdam van morgen