Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Huren aan het strand van Nesselande in Finesse

Finesse omvat 116 huurwoningen in sociale- en middensegment

De gemeente Rotterdam en woningcorporatie Woonstad Rotterdam gaan samen 116 woningen bouwen op de locatie Common Green in de wijk Nesselande. Er komen 62 sociale huurwoningen, waarvan maximaal 60 procent is bestemd voor ouderen, en 54 huurwoningen in de middenhuur categorie. Het nieuwbouwproject krijgt de naam Finesse.

Locatie Common Green in Nesselande

Sociale- en middenhuur op een prachtige locatie

Er is een groot tekort aan woningen in Rotterdam. Daarom wil de gemeente samen met haar partners nieuwe woningen bouwen en doorstroming in het bestaande woningaanbod versnellen. Er is veel vraag naar het type middenhuur woningen dat we hier willen bouwen. Op deze manier kunnen ouderen langer zelfstandig blijven wonen en kunnen mensen zoals politieagenten, leraren en zorgpersoneel een betaalbare huurwoning in de stad vinden.

In Finesse komen 54 huurappartementen in het middensegment, met een huurprijs tot 1.025 euro per maand (prijspeil 2021). Daarmee komt Rotterdam tegemoet aan de vraag naar dit type woningen. De overige 62 appartementen worden sociale huurwoningen, waarvan maximaal 60 procent voor ouderen, met een huurprijs tot 752 euro (prijspeil 2021).

Links de Zevenhuizerplas en rechts ligt Common Green

Strand en boulevard van Nesselande op loopafstand

Bewonersavond over de bouwplannen

Op dinsdag 30 november is er om 19.00 uur een digitale bewonersavond over de bouwplannen. Omwonenden ontvangen daar een uitnodiging voor in de brievenbus. Ook andere geïnteresseerden en belangstellenden zijn welkom. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via het e-mailadres nesselandeSO@rotterdam.nl

Eerste ontwerpschetsen van de woongebouwen

Tijdens de informatieavond op 6 juli 2021 hebben we de eerste ontwerpschetsen laten zien van de nieuwe appartementengebouwen. Het gaat hier om een voorlopig ontwerp van Finesse. De schetsen van architectenbureau Geurst en Schulze zijn vooral bedoeld om een eerste indruk te geven.

Aanzicht op de nieuwbouw Finesse vanaf de Wollefoppenweg

Aanzicht op de nieuwbouw Finesse vanaf de Corsicalaan

Meer informatie en planning

Naar verwachting gaat de bouw van de woningen van start in het vierde kwartaal van 2022. De voorlopige planning is dat in november/december 2021 de omgevingsvergunning wordt aangevraagd voor het bouwplan.

Meer informatie over de huurwoningen in Finesse, updates over de planning en antwoord op de meest gestelde vragen, kun je vinden op deze pagina van Woonstad.

De verhuur van de sociale huurwoningen zal verlopen via WoonnetRijnmond. Het huuraanbod van de woningen in het middensegment wordt te zijner tijd waarschijnlijk via een aparte projectwebsite van Woonstad en meerdere andere communicatiekanalen bekend gemaakt.

Vorig artikel Ouder worden en wonen in Rotterdam
Volgend artikel 290 nieuwe woningen in Tuinbuurt Vrijlandt
Wonen in Rotterdam maakt gebruik van cookies. Bij het bezoeken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.