Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Houd je ogen op de Wielewaal voor rust en groen

Nieuwbouw Wielewaal start halverwege 2021

De wijk De Wielewaal in Charlois is er een met karakter. Naast het Zuiderpark ligt hier een groene wijk vol ruimte. Projectontwikkelaar BPD gaat hier nieuwe huizen bouwen. De oude huizen, noodwoningen uit de jaren vijftig, zijn voor een belangrijk deel al gesloopt en worden vervangen door passende nieuwbouw. Het groene karakter vormt de basis voor de nieuwe woningen van BPD, net als de typerende saamhorigheid die je hier vindt. Halverwege dit jaar start de verkoop van de nieuwbouw.

Meer dan nieuwe huizen

In de Wielewaal bouwt BPD niet alleen nieuwe rij-, hoek- en twee-onder-een-kapwoningen, maar ook een nieuwe buurt. De ontwikkelaar laat je je buren namelijk al leren kennen voordat je er gaat wonen. In het Wielewaalhuis, een buurthuis dat BPD mede heeft opgezet, komen nieuwe en oude bewoners samen. In deze tijd zijn de activiteiten online, zoals een kookcursus of het met elkaar uitwerken van de voorbeeldtuin. Dit buurtgevoel leeft erg sterk in de Wielewaal en daar wil BPD met de nieuwe bewoners graag aan bijdragen.

Een groene oase

Wie nu door de Wielewaal loopt ziet veel grote gazons, flinke bomen, hagen, heesters en straks in het voorjaar weer veel bloeiende planten. Dat groen zie je in de nieuwe Wielewaal ook terug. Het idee is dat je hier meer buiten kunt leven en je vrij kunt voelen. Buiten ontmoet je je buurtgenoten, bestaand en nieuw, en zorg je samen voor een vriendelijke buurt.

De huizen passen qua stijl in deze groene oase. Voor BPD de plannen definitief maakt, willen ze graag weten waar mensen precies naar op zoek zijn. Via hun Woningvergelijker kun jij aangeven welk type huis in de Wielewaal bij jou zou passen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten rij-, hoek- en twee-onder-een-kaphuizen. Daarbij kun je ook aangeven hoe breed en lang je je huis het liefst hebt. Je hoeft niet helemaal zelf je huis samen te stellen, want je kiest steeds uit twee verschillende huizen en komt zo tot het beste resultaat. Ook makkelijk als je iets minder ruimtelijk gevoel hebt dus.

Wordt Wielewaaler

Heb je via de Woningvergelijker op de site je favoriete woning geselecteerd? Kom dan ook eens buurten op het Online Wielewaalhuis, het initiatief van BPD voor deze wijk. Je kunt er alvast je mogelijke nieuwe buren ontmoeten en meedoen met de activiteiten die worden georganiseerd. Je wordt ook als eerste op de hoogte gesteld van de nieuwbouwplannen. Dus als jij op zoek bent naar rust en groen voor je volgende huis, surf dan naar allemaal-wielewaal.nl of neem een kijkje op nieuwbouw-dewielewaal.nl.

Vorig artikel Kunstzinnig Charlois, kijk je ogen uit
Volgend artikel De kans op een grotere woning in Rotterdam ligt naast de deur!