Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Nieuwbouw voor wonen en werken aan de Hoofdweg in Het lage Land

Nieuwbouw huurwoningen geïntegreerd met bestaande bouw aan Hoofdweg 260

Achter een bestaande jaren dertig-woning aan de Hoofdweg 260 in Prins Alexander, komt een nieuw wooncomplex en worden bestaande kantoorpanden met nieuwbouw getransformeerd tot appartementencomplex met daktuin en voorzieningen.

Rotterdam staat voor de uitdaging om meer (betaalbare) woningen toe te voegen aan de stad. Om hieraan bij te dragen heeft het Rotterdamse familiebedrijf Leyten, dat  eigenaar is van de kantoren op Hoofdweg 256 en Hoofdweg 258 en het naastgelegen perceel met de bestaande woning aan de Hoofdweg 260, de ambitie om woningen te gaan bouwen op deze plek. Het project is momenteel in de ontwerpfase en de bouw zal naar verwachting in 2025 starten.

 

Nieuw complex met ruim 100 appartementen

Leyten heeft in afstemming met de gemeente Rotterdam en Groosman Architecten een plan gemaakt voor dit gebied in de wijk Het Lage Land. Het plan bestaat uit twee fases. In fase 1 wordt er achter het bestaande huis een nieuw appartementencomplex van 13 tot 15 verdiepingen worden gerealiseerd. In dit woongebouw komen circa 110  huurappartementen. De appartementen worden gemiddeld 50 m2 groot en worden verhuurd in het middensegment. Samen met de architect wordt gekeken of dit zoveel mogelijk in houtbouw kan worden uitgevoerd.

De bestaande woning moet vanwege cultuurhistorische redenen behouden blijven en zal worden gerenoveerd. Dit pand krijgt straks een nieuwe invulling als algemene ruimte voor de bewoners van het complex.

Carré-blok van kantoren en woningen

In fase 2 van dit project worden de bestaande kantoren herontwikkeld en door middel van nieuwbouw  opgetopt met twee verdiepingen en samengevoegd tot een carré-blok met een gemeenschappelijke daktuin op de eerste verdieping. In dit complex komen ook circa 110 middeldure huurappartementen met woonoppervlaktes van 50 tot 80 m2.

In fase 2 worden ook inpandige parkeervoorzieningen gerealiseerd. De  toevoeging van zo veel woningen moet  bijdragen aan de leefbaarheid van de Alexanderknoop. De locatie zeer goed bereikbaar doordat Rotterdam Alexander op 300 meter ligt en de ring aan het einde van Hoofdweg.

Hoofdweg 260
Hoofdweg 260

Achter een bestaande jaren dertig-woning aan de Hoofdweg 260 in Prins Alexander, komt een nieuw wooncomplex en worden bestaande kantoorpanden met nieuwbouw getransformeerd tot appartementencomplex met daktuin en voorzieningen zoals parkeren.

Lees meer
Vorig artikel Appartementen en stadswoningen in nieuwbouwproject Alex in het Lage Land
Volgend artikel Beleef de luxe van het nieuwbouwproject Prinsenpark