Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Hollands Tuin 77: sociale huurwoningen in Oud IJsselmonde

Duurzaam wonen langs het water met uitzicht op het park

De gemeente gaat het voormalig schoolgebouw aan de Hollands Tuin 77 slopen in 2024. Er is een grote vraag naar betaalbare woningen. Daarom wil Woonbron hier 38 betaalbare appartementen bouwen voor de sociale verhuur.

Duurzaam wonen langs het water met uitzicht op het park

Er komen 32 driekamerappartementen en 6 tweekamerappartementen. De appartementen op de etages hebben een balkon over de breedte van de woonkamer en zijn gericht op het zuiden, met uitzicht op het park. De woningen op de begane grond krijgen een tuin. Elke woning heeft een inpandige berging en een individuele fietsenberging op de begane grond.

Het gaat om een gebouw langs het water met 6 verdiepingen, 1 lift, 2 trappenhuizen, geluidwerende maatregelen, groene daken en mussen- en vleermuiskasten in de gevel. Het gebouw is grotendeels opgetrokken uit baksteen, met hier en daar accenten van beton. Het gebouw is gasloos en wordt aangesloten op het warmtenet van Vattenfall.

Voor wie zijn de woningen?

Woonbron bouwt deze woningen voor de sociale verhuur, net onder de liberalisatiegrens. Deze grens is de maximale huur van een sociale huurwoning en wordt jaarlijks door de Rijksoverheid vastgesteld. (In 2024 gaat het om een bedrag van € 879,66 per maand.)

Als de woningen najaar 2025 geadverteerd worden via Woonnet Rijnmond, staan daar ook de huurprijzen bij én de voorwaarden over het aantal personen en het inkomen. Wil je in aanmerking komen voor een woning, schrijf je dan alvast in bij Woonnet Rijnmond.

Hollands Tuin 77
Hollands Tuin 77

De gemeente gaat het voormalig schoolgebouw aan de Hollands Tuin 77 slopen in 2024. Woonbron wil op die locatie 38 betaalbare appartementen bouwen voor de sociale verhuur.

Lees meer

Planning en meer informatie

Voorjaar 2024: sloop school en bouwplan definitief
Begin 2025: start bouw
Najaar 2025: adverteren woningen via Woonnet Rijnmond
Begin 2026: opleveren woningen

Op de projectpagina van Woonbron vind je altijd de meest actuele informatie over Hollands Tuin 77.

Vorig artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar
Volgend artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar