Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Sla je vleugels uit aan de Maas in de nieuwe studentenflat Hoge Wiek

Nieuw woongebouw met zelfstandige woningen voor studenten en afgestudeerden

De huidige studentenflat de Hoge Wiek in de wijk Stadscentrum naast het Havenziekenhuis is verouderd en wordt vervangen. In het nieuwe woongebouw komen zelfstandige woningen voor studenten en afgestudeerden. In totaal komen er 369 nieuwe woningen. Daarvan worden er 246 sociaal verhuurd aan studenten en 123 woningen worden sociaal verhuurd aan afgestudeerden.

Planning van Hoge Wiek

Woonstad neemt vanaf oktober 2022 ruim de tijd om samen met bewoners een nieuwe woning te vinden. De sloop van het gebouw start dan naar verwachting in 2024. Aansluitend begint de bouw van het nieuwe gebouw, dit duurt ongeveer twee jaar.

Naast de sloop van de Hoge Wiek, gaat Vervat Vastgoed met het Havenziekenhuis aan de slag. Hier komt nieuwbouw met circa 400 woningen. Ook gaat de gemeente de buitenruimte aanpakken. Er gaat dus veel gebeuren in het gebied de komende tijd.

 

Hoge Wiek
Hoge Wiek

De huidige studentenflat de Hoge Wiek in de wijk Stadscentrum is verouderd en wordt vervangen. In het nieuwe woongebouw komen zelfstandige woningen voor studenten en afgestudeerden. In totaal komen er 369 nieuwe woningen. Daarvan worden er 246 sociaal verhuurd aan studenten en 123 woningen worden sociaal verhuurd aan afgestudeerden.

Lees meer

Meer weten over Hoge Wiek?

Kijk eens op de projectsite van Woonstad Rotterdam. Hier vind je meer informatie en veel-gestelde-vragen. Staat je vraag er niet bij? Of heb je een leuk idee over het gebouw of over de geschiedenis? Mail dit dan naar [email protected].

Vorig artikel De Bund op Katendrecht vertelt het verhaal van de Kaap op haar bouwschutting
Volgend artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar