Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Verkoop duurzame en toekomstbestendige woningen aan de Heysekade gestart

Start verkoop 8 energiezuinige woningen op de dorpsachtige Heijplaat

Ben je op zoek naar de gezelligheid en intieme sfeer van een dorp, het robuuste en stoere van de haven én het liefst dicht bij de stad? De verkoop van de 8 duurzame en toekomstbestendige woningen aan de Heysekade op de Heijplaat is gestart.

Ten Brinke INSPIRE vastgoedontwikkeling bouwt hier samen met Bouwbedrijf Boot 8 nieuwe woningen. Door slim gebruik te maken van energiebesparende en energieopwekkende voorzieningen zoals zonnepanelen, zullen de woonlasten laag zijn. Er worden zes drielaagse eengezinswoningen en twee appartementen ontwikkeld, waarvan één tweekamerappartement en één driekamerappartement. De woningen zijn georiënteerd op de Heysekade en hebben een voortuintje aan de straat.

Verkoop duurzame en toekomstbestendige woningen aan de Heysekade gestart
Verkoop duurzame en toekomstbestendige woningen aan de Heysekade gestart

Ben je op zoek naar de gezelligheid en intieme sfeer van een dorp, het robuuste en stoere van de haven én het liefst dicht bij de stad? De verkoop van de 8 duurzame en toekomstbestendige woningen aan de Heysekade op de Heijplaat is gestart.

Lees meer

Het Nieuwe Dorp

Wonen op Heijplaat is wonen op een bijzonder plekje in Rotterdam. Heijplaat kent een rijke en robuuste historie die bij heeft gedragen aan het havenkarakter dat het tegenwoordig heeft. Toch is de locatie een intiem en dorps stukje stad dat direct aan het water grenst. Door de komst van de RDM Campus (Research, Design and Manufacturing), de bouw van de 170 eengezinswoningen in project ‘Het verborgen geheim’, de bouw van een nieuwe gymzaal en de komst van het Concept House Village is Heijplaat nieuw leven ingeblazen. Met de bouw van de woningen aan de Heysekade is het plan ‘Het Nieuwe Dorp’ bijna afgerond.

Twee type woningen

2 Appartementen

  • 1 Tweekamerappartement en 1 driekamerappartement
  • Oppervlakte tussen de 56m2 en 65m2

6 Eengezinswoningen

  • 3-Laagse eengezinswoningen
  • Oppervlakte tussen de 133m2 en 149m2

De woningen zijn georiënteerd op de Heysekade en hebben een voortuintje aan de straat.

Dorps wonen tussen haven en stad op de Heijplaat

Heijplaat bevindt zich net voorbij de Waalhaven in het midden van het havengebied van Rotterdam en is opgericht als tuindorp met woningen voor arbeiders van de toenmalige Rotterdamsche Droogdok Maatschappij (RDM). Het oorspronkelijke tuindorp werd ontworpen door Architectenbureau H.A.J. en Jan Baanders. In het begin van de jaren twintig van vorige eeuw was het tuindorp af en vormde het een hechte gemeenschap met eigen scholen, winkels, feestzaal en kerken.

Tussen 2017 en 2023 worden in meerdere fasen nieuwbouwwoningen gerealiseerd op Heijplaat, welke het nieuwe dorp vormen. Anno 2021 vormt zich het nieuwe dorp al écht! Vanuit het project ‘het verborgen geheim’ zijn al meerdere fases opgeleverd, waardoor in de periode tussen 2018 en 2020 al vele bewoners intrek hebben genomen in hun nieuwe woning. Het typische havenkarakter van de Heysekade zie je terug in de omgeving aan de openheid, grote maat, architectuur en robuustheid. De wijk wordt ruim opgezet met veel groenvoorzieningen, heel veel ruimte voor kinderen om te spelen en natuurlijk voldoende parkeergelegenheid. Een heuse parel op Heijplaat! Waar je van harte welkom bent om dit zelf te ervaren!

Wonen op de Heysekade betekent wonen in een dorpse setting, waar je tegelijkertijd bent voorzien van alle gemakken die de stad te bieden heeft.

Blijf op de hoogte

Ben jij op zoek naar een nieuwe, duurzame en toekomstbestendige woning, in een dorpsachtige, maar toch dynamische setting tussen de havens en het stadscentrum van Rotterdam op korte afstand? Dan is dit jouw kans. De verkoop van de 8 woningen van Heysekade is gestart. Inschrijven kan tot en met vrijdag 13 mei 12:00 uur via de projectsite.

Vorig artikel Op Heijplaat ben je een heerlijk dagje weg!
Volgend artikel De familie Wilbers-Van Holt woont happy op Heijplaat