Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Hartenrust in Oude Noorden: wonen aan de bocht in de Rotte

Sociale huurwoningen voor gezinnen en senioren

Het Oude Noorden krijgt aan de Hartenruststraat een woongebouw met 36 duurzame sociale huurwoningen: De Hartenrust. Er komen 7 eengezinswoningen en 29 appartementen geschikt voor senioren (55+). De appartementen komen in de woontoren die bestaat uit 9 woonlagen.

Alle appartementen zijn bereikbaar met een lift en rolstoel toegankelijk.

De eengezinswoningen beschikken over meerdere woonlagen en hebben een entree aan de straat. Alle woningen worden goed geïsoleerd en aangesloten op het warmtenet.

Appartementen en eensgezinswoningen

Havensteder laat 36 sociale huurwoningen bouwen in het project Hartenrust. De 36 woningen zijn onderverdeeld in 7 eengezinswoningen en 29 appartementen.

Het gebouw bestaat uit een torendeel, straatwoningen en hoekwoningen. De gevels zijn van robuust geel metselwerk met een groen geglazuurde plint. De appartementen hebben een Frans balkon met uitzicht en een beschutte loggia. De eengezinswoningen beschikken over een (dak)terras.

Het gebouw is klimaat adaptief met groene daken, een gemeenschappelijk dakterras, zonnepanelen en ingemetselde vogelnestkasten.

Op de projectsite van Hartenrust zijn de plattegronden van de verschillende woningtypes te bekijken.

Hartenruststraat
Hartenruststraat

Het Oude Noorden krijgt aan de Hartenruststraat een woongebouw met 36 duurzame sociale huurwoningen: De Hartenrust. Er komen 7 eengezinswoningen en 29 appartementen geschikt voor senioren (55+). De appartementen zijn gelegen in de woontoren bestaande uit 9 woonlagen. Alle appartementen zijn bereikbaar met een lift en rolstoel toegankelijk.

Lees meer

Meer informatie

Het eerste kwartaal 2024 start Havensteder samen met BAM met de bouw van de sociale huurwoningen.

Naar verwachting zullen de woningen eind 2025 verhuurd kunnen worden. De verhuur van sociale huurwoningen loopt via Woonnet Rijnmond.

Op de website van Havensteder kun je meer lezen over Hartenrust.

Vorig artikel Maak kennis met Feyenoord City 2.0: het Rotterdam van morgen
Volgend artikel Maak kennis met Feyenoord City 2.0: het Rotterdam van morgen