Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Betaalbaar wonen tussen de Coolsingel en Westblaak: Hart010

Minimaal 550 woningen waarvan de helft in het sociale- en middensegment

De hoek Coolsingel-Westblaak, het hart waar Rotterdam samen komt, krijgt een enorme metamorfose onder de naam Hart010. Naast een nieuwe ingang van metrostation Beurs, een hotel en een groenere buitenruimte, komt er een woontoren met tenminste 550 woningen.

Schets Hart010 – Mecanoo

Huidige locatie van Hart010 met o.a. Coolse Poort en metrostation Beurs

Hart010 is een stad op zich

Ruis, rust en reuring worden gecombineerd. Er komen 550 tot 700 nieuwe woningen, waarvan zeker de helft bestemd is voor studenten en woningzoekenden met een middeninkomen. De gevel van kantoorgebouw De Coolse Poort – oftewel de Rode Kroot- wordt vernieuwd en het kantorenblok ernaast maakt plaats voor een nieuwe woontoren van maximaal 200 meter hoog. Het gebied krijgt naast moderne en gezonde werkplekken voor allerlei soorten bedrijven een mix van stedelijke functies, waaronder winkels, horeca, hotel en voorzieningen.

Hart 010 klopt dag én nacht: het uitgaansleven geeft kleur aan de stad. De dakterrassen worden groene oases voor mens en dier, of juist bruisende ontmoetingsplekken met uitzicht over de hele metropool.

Hart010 - Wonen in Rotterdam

Bas Kurvers (wethouder Bouwen en Wonen): ,,Van de versnipperde binnenstad maken we een nieuw hart waar wonen, werken, winkelen, uitgaan en openbaar vervoer samenkomen Zo gaan we het stadshart met het grote winkelaanbod  beter verbinden met het drukste metrostation van de stad, knooppunt Beurs. De buitenruimte wordt verbeterd en er komen meer woningen bij. Er is grote behoefte aan betaalbare woningen in het centrum van Rotterdam. De helft van de nieuwe woningen valt in het sociale en middensegment en er komt mogelijk huisvesting voor studenten.”

Hart 010
Hart 010

Hart 010 is een integrale gebiedsontwikkeling waarin verdichting en verduurzaming slim worden gecombineerd. Stedelijke opgaven zoals woningbouw, vergroening en mobiliteit worden met elkaar verbonden. Hart 010 is een stad op zichzelf. Ruis, rust en reuring worden gecombineerd. Er komen 550 tot 700 nieuwe woningen, waarvan 50% bestemd is voor studenten en middeninkomens.

Lees meer

Meer informatie over wonen in hartje 010

Ontwikkelaar Local en architectenbureau Mecanoo hebben het plan ‘Hart 010′ uitgewerkt. De metamorfose van het gebied start in 2022 met de transformatie van de Coolse Poort. Tegelijkertijd wordt een ontwerp gemaakt voor de woontoren en het metrostation. De ontwikkeling van het gehele gebied zal naar verwachting 5 tot 10 jaar duren. Meer informatie over de plannen vind je op hart010.nl.

Vorig artikel Er gebeurt heel wat in ZOHO
Volgend artikel Lloydkwartier, rauwe haven wordt hippe woonwijk