Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Sint Janschool: Open Dag op 25 november – kom binnen kijken

Duurzame zelfbouw appartementen en filmhuis in één gebouw

Wil jij wonen in een voormalige school en daar zelf je woning afbouwen? De oude Sint Janschool aan de Hammerstraat in Rotterdam-Noord wordt omgetoverd tot acht appartementen en een filmhuis. De woningen variëren van ongeveer 60 m² tot 128 m².

Op 25 november 2023 tijdens de Open Dag kun je binnen kijken en je inschrijven.

De transformatie van de St. Janschool is een initiatief van een groep jonge professionals uit Rotterdam,  Steenvlinder en eklund terbeek architecten. Er komen meerdere woningen in die als zelfbouwwoningen worden verkocht.

De authentieke details, zoals de ramen, tegeltjes en het trappenhuis worden in ere hersteld. Steenvlinder realiseert de openbare ruimte van de oude school tot aan de voordeur en verzorgt de aansluitingen tot in de meterkast. Daarna gaan de zelfbouwers aan de slag met het realiseren van hun appartement.

Impressie woning

Van klaslokaal tot appartement

Voormalige klaslokalen worden appartementen in de oude St. Janschool. De woningen krijgen een verdiepingsvloer en een vide. De appartementen op de eerste verdieping kunnen gebruikmaken van de Franse balkons in de openbare gang. De woningen op de tweede verdiepingen krijgen een eigen dakterras.

Zelfbouwers kiezen zelf de materialen, de indeling en de stijl om hun persoonlijke droomwoning te maken.
In deze historische school kun je toch duurzaam en energievriendelijk wonen. De kavels worden voorzien van aansluitingen voor een gasloze woning, nieuw glas en kozijnen. Op het dak is voor iedere woning ruimte voor zonnepanelen. De isolatie verzorgen de kopers zelf volgens de normen van de projecteigenaar.

Impressie gang

Wat is zelfbouw?

In de Hammerstraat vind je geen instapklare woningen. Heb je hier een woning gekocht, dan bouw je die zelf af.

Steenvlinder begeleidt kopers vanaf de optie op een woning tot aan de verhuizing met persoonlijke begeleiding en een uitgebreide zelfbouwwijzer waarin alle onderdelen staan die nodig die je nodig hebt om van een leeg stuk school je eigen appartement te maken.

Trappenhuis huidige staat

Schoolgebouw

Klaslokaal huidige staat

Open Dag en inschrijven

Op 25 november opent Steenvlinder de deuren van de Sint Janschool. Tussen 11.00 en 14.00 krijgen geïnteresseerden de mogelijkheid om het gebouw van binnen te bekijken.

Bovendien stel je al je vragen aan het Professionals Team. Meld je aan op de website van Steenvlinder.

Sint Janschool - Hammerstraat
Sint Janschool – Hammerstraat

De oude Sint Janschool aan de Hammerstraat in Rotterdam-Noord wordt omgetoverd tot acht energiezuinige appartementen en een filmhuis. De woningen variëren van ongeveer 60 m² tot 128 m².

Lees meer

Meer informatie

Lijkt het je wel wat om te wonen in een oud schoolgebouw en zelf je eigen appartement af te bouwen? Wil je meer informatie over dit bijzondere project en kun je niet bij de Open Dag zijn? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Dat kan via de website over het project Sint Janschool. Dan weet je zeker dat je niks mist!

Vorig artikel Medio 2024 komen 7 zelfbouwkavels in ’s Gravenland beschikbaar
Volgend artikel Kavels Oude Kleiweg 80