Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De Grote Beer biedt middenhuur dicht bij het centrum in Alexander

Stads wonen met oppervlaktes van circa 55 tot 110 m² en alle voorzieningen om de hoek

In de Rotterdamse wijk Oosterflank wordt gebouwd aan de Grote Beer. In dit gebouw komen 193 betaalbare huurwoningen voor mensen met een middeninkomen. Stads wonen met woonoppervlaktes van circa 55 tot 110 m² en alle voorzieningen om de hoek. Met een grote behoefte aan dit type woningen, biedt Dura Vermeer een oplossing voor Rotterdammers die in de stad willen (blijven) wonen.

Dakterras van de Grote Beer – Alexander Rotterdam

Vogelvlucht Grote Beer – Alexander Rotterdam

Alexanders wonen in de Grote Beer

In de toren komen twee-, drie- en vierkamerappartementen, variërend van 57 tot 83 m2, die bijna energieneutraal zijn en volledig gasloos. Het gebouw telt 21 woonlagen, krijgt verschillende daktuinen voor bewoners en wordt 68 meter hoog. Op de begane grond komt ruimte voor winkels en andere commerciële functies.

Bij de realisatie past Dura Vermeer een ‘prefab-all-the way’-bouwtechniek toe. Naast prefab-casco’s en gevels worden badkamers en toiletten ook prefab aangeleverd en gemonteerd. Hierdoor wordt de bouwtijd aanzienlijk verkort en is er minder overlast voor de omgeving en omwonenden. De woningen worden naar verwachting eind 2023 opgeleverd.

Wat wordt de huurprijs in de Grote Beer?

Grote Beer biedt woningen in het middeldure huursegment voor mensen die doorstromen uit de omgeving, maar ook de bewoners voor wie het centrum van Rotterdam nu te duur is geworden. Circa 85% van de woningen valt in het middensegment huurwoningen. Dat betekent dat de meeste woningen tussen de ca. 764 en 1075 euro per maand (prijspeil december 2022) beschikbaar komen. De inkomenseis is nog niet bekend, dat bepaalt de uiteindelijke verhuurder. Vesteda zal zorgdragen voor de verhuur van deze woningen.

Grote Beer
Grote Beer

In de Rotterdamse wijk Oosterflank wordt gebouwd aan de Grote Beer. In dit gebouw komen 193 betaalbare huurwoningen voor mensen met een middeninkomen. Stads wonen met woonoppervlaktes van circa 55 tot 110 m² en alle voorzieningen om de hoek. Met een grote behoefte aan dit type woningen, biedt Dura Vermeer een oplossing voor Rotterdammers die in de stad willen (blijven) wonen. In de toren komen twee-, drie- en vierkamerappartementen, variërend van 57 tot 83 m2, die bijna energieneutraal zijn en volledig gasloos. Het gebouw telt 21 woonlagen, krijgt verschillende daktuinen voor bewoners en wordt 68 meter hoog. Op de begane grond komt ruimte voor winkels en andere commerciële functies.

Lees meer

Hét centrum van Rotterdam-Oost

De woontoren komt te liggen naast de ‘winkelbrug’ met de letters Alexandrium in de Alexanderknoop. Een ideale locatie om te wonen met het OV en alle voorzieningen in de directe omgeving. Hiernaast heeft de gemeente grote plannen met de Alexanderknoop. Het wordt hier de komende jaren groener, levendiger én er komen meer woningen. Een verandering van vrij een anoniem en monotoon gebied in een bruisend centrum. ‘Het is nu al het tweede winkelgebied van de stad, met volop openbaar vervoer in de buurt.  We willen het gebied ontwikkelen tot hét centrum van Rotterdam-Oost’, aldus voormalig wethouder Kurvers.

Entree Grote Beer – Alexander Rotterdam

Plint Grote Beer – Alexander Rotterdam

Meer informatie

Wil je meer weten over de Grote Beer, de planning en de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op de projectsite en schrijf je in om op de hoogte te worden gehouden. De oplevering van de woningen is naar verwachting in de zomer van 2023.

Je kunt je als geïnteresseerde aanmelden voor een huurwoning in de Grote Beer via het mailadres degrotebeer@vesteda.com.

Vorig artikel De Dukdalf in Feijenoord geeft ruimte aan huurappartmenten
Volgend artikel Hoe vind ik een huurwoning in Rotterdam?