Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Rotterdam krijgt eerste drijvende woongroep voor studenten

Floating Students: het regeneratieve woonconcept, voor en door studenten

Het regeneratieve woonconcept op water, vóór en door studenten. Floating Students brengt gedreven en gepassioneerde studenten samen die inspiratie halen uit de natuur. Samen werken we naar een betere vorm van studentenhuisvesting, die bijdraagt aan het floreren van de biodiversiteit. Hoe? Door ruimte in oude binnenvaartschepen opnieuw in te richten.

De Burgemeester op het water: Abou

Momenteel staat Rotterdam als innovatieve havenstad als eerste op de planning. Hier komt eerste geupcyclede schip, genaamd ‘Abou’, vernoemd naar de Rotterdamse huidige burgemeester Ahmed Aboutaleb.

De grote studentenstad biedt veel ruimte voor binnenvaartschepen en staat open voor innovatieve woonprojecten op het water. Daarnaast is ook hier het gebrek aan woningen en natuur groot. Met het Floating Students concept in Rotterdam komt de stad nog meer tot leven!

Het wordt een regeneratief drijvende woongroep voor studenten van bijna 70 meter lang en 8 meter breed. De woongroep zal bestaan uit drie verdiepingen, waarvan twee woonverdiepingen en één overige laag voor fietsenstalling en energieopslag. De oude schipperswoning kan dienen als creatieve ruimte voor de studenten en omwonenden.

Waarom? – Regeneratie
Floating Students duikt een nieuwe vaarweg in. Wij streven naar een regeneratieve maatschappij. Waarin de gebouwde omgeving een herstellende werking heeft voor mens en natuur. Een gezonde leefomgeving en (t)huis voor de toekomst.

Hoe? – Upcycling & samenwerken
Samen met ons partnernetwerk werken wij aan de herbestemming van markt-afgekeurde binnenvaartschepen om dragers te creëren voor natuur herstellende woongroepen op het water.

Drijvend
Leven op water! Het water heeft veel potentie, en kan een extra dimensie bieden voor huisvesting. Het water verbind ons met de natuur, het biedt extra ruimte en de mogelijkheid om klimaat-adaptief te bouwen.

Studenten
Floating Students ziet de waarde van studenten. We zijn daadkrachtig en gepassioneerd om bij te dragen aan een betere toekomst. Het concept voor en door studenten.

Woongroep
Samen staan we sterk! Het leven in een woongroep is verbindend. Door elkaar te stimuleren kunnen we gezamenlijk bouwen aan nieuwe sociaal ecologische initiatieven.

Een regeneratieve samenleving, waarin drijvende woningen een thuis bieden voor student en natuur!

Meer informatie over Floating Students?

Kom aan boord! Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen van Floating Students? Meld je dan op de projectsite aan voor hun nieuwsbrief.

Vorig artikel Studeren en wonen in hartje centrum? Dat kan vanaf september in hAavn.
Volgend artikel Brainpark I wordt een groene en levendige locatie met minimaal 2.500 woningen