Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Feyenoord City is het Rotterdam van morgen

Een gebied waar iedereen zich thuis voelt en waar iedereen kan wonen

De student die voor het eerst op zichzelf gaat wonen. Het jonge gezin dat doorstroomt van appartement naar huis met tuin. Het oudere echtpaar dat droomt van een penthouse met uitzicht over de Maas. Maar ook de familie die op zoek is naar een sociale huurwoning. Feyenoord City wordt een gebied waar iedereen zich thuis voelt. En waar dus iedereen kan wonen.

Daarom worden er zowel koop- als huurwoningen gebouwd. Niet alleen voor uiteenlopende doelgroepen, maar ook in diverse bouwstijlen. Van woontorens in het Mallegatpark en Waterfront, appartementencomplexen met groene binnentuinen in Stadskant en De Veranda tot aan eengezinswoningen op straatniveau in Kuip Park. En van rustige, groene woongebieden tot levendige, stadse woonomgevingen. Waarmee de woningen in Feyenoord City even divers worden als haar bewoners.

Een enorme boost voor Rotterdam-Zuid

Feyenoord City is het Rotterdam van morgen. Zie jij het voor je? Een groene, gezonde, toekomstbestendige stad die ruimte biedt aan al zijn inwoners en bezoekers. Ruimte om het beste uit jezelf te halen. Wat je ook doet. Van wonen tot werken. Van ontspannen tot ondernemen. Van sporten tot leren. Dat Rotterdam van morgen krijgt gestalte op Zuid. Een grootschalig gebied tussen de oever van de Maas en de levendige woonwijken op Zuid wordt de komende jaren getransformeerd tot een interactief speelveld, dat uitdaagt en activeert.

Mix van functies

Huur- en koopwoningen aan het water, een stadion als nieuw stadsicoon, een getijdenpark waar onthaasten vanzelf gaat, levendige pleinen en plinten met zorg-, sport- en buurtfuncties, een diversiteit aan winkels, horeca uit alle windstreken, een bioscoop en een hotel smelten hier subtiel samen als de ruim 170 nationaliteiten in de stad. Met deze mix van functies, waarbij de nadruk ligt op vitaliteit, ontspanning en duurzaamheid, wordt Feyenoord City een gebied voor alle Rotterdammers.

Wonen in Feyenoord City: feiten en cijfers

  • 3.700: Het totaal aantal huur- en koopwoningen dat wordt gebouwd in Feyenoord City
  • 450: Het aantal sociale huurwoningen in Feyenoord City
  • 40: Het percentage middeldure woningen in Feyenoord City (helft koop, helft huur)
  • 45/55: De verhouding tussen het totaalaantal koop- en huurwoningen in Feyenoord City

Wonen in een nieuwe wereld op Zuid

Kijk, dáár, op Zuid: Feyenoord City. Het is al begonnen. De start van het project Imagine vormde eind 2020 direct de aftrap van de gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Op de hoek van de Laan op Zuid en 2e Rosestraat verrijst een beeldbepalend, stedelijk woongebouw, met onder andere twee woontorens met appartementen, penthouses, stadswoningen en commerciële ruimtes.

Momenteel wordt er al flink gebouwd aan de 295 koop- en huurwoningen. Van een 2-kamerappartement van 48 m2 tot een penthouse van 226 m2 en alles daartussenin; in Imagine kun je alle kanten op. Interesse? Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar! Wees er snel bij, want wie straks in Imagine woont, staat voor altijd aan de basis van een nieuw stadsdeel van Rotterdam.

Meer informatie

Enthousiast en/of nieuwsgierig geworden? Op de projectsite vind je meer informatie over (wonen in) Feyenoord City. Hier kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief. En vergeet de gebiedsontwikkeling Feyenoord City ook niet te volgen op social media!

De Feyenoord City BouwApp houd je op de hoogte van actuele bouwactiviteiten binnen de gebiedsontwikkeling. Ook kun je via de app vragen stellen en/of opmerkingen plaatsen.

Vorig artikel Van het Drentse platteland naar twintig hoog op Zuid
Volgend artikel Meer ruimte om te bewegen, ontspannen en ontmoeten. Maak kennis met de Stadsprojecten.