Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Feyenoord City is het Rotterdam van morgen

Een gebied waar iedereen zich thuis voelt en waar iedereen kan wonen

De student die voor het eerst op zichzelf gaat wonen. Het jonge gezin dat doorstroomt van appartement naar huis met tuin. Het oudere echtpaar dat droomt van een penthouse met uitzicht over de Maas. Maar ook de familie die op zoek is naar een sociale huurwoning. Feyenoord City wordt een gebied waar iedereen zich thuis voelt. En waar dus iedereen kan wonen.

Mix van activiteit en ontspanning

Feyenoord City is meer dan het nieuwe stadion voor Feyenoord. Véél meer. Feyenoord City is het Rotterdam van morgen. Een grootschalig gebied tussen de oever van de Maas en de levendige woonwijken op Zuid wordt de komende jaren getransformeerd tot een interactief speelveld, dat uitdaagt en activeert. Huur- en koopwoningen, het nieuwe stadion, een uniek getijdenpark, levendige pleinen en plinten met zorg-, sport- en buurtfuncties, een diversiteit aan winkels, horeca uit alle windstreken, een bioscoop en een hotel smelten hier even subtiel samen als de ruim 170 nationaliteiten in de stad. Met deze mix van functies wordt Feyenoord City een nieuw stadscentrum aan de Maas. Maar bovenal een gebied voor alle Rotterdammers.

3.700 nieuwe huur- en koopwoningen

Voor de gebiedsontwikkeling Feyenoord City worden geen bestaande huizen gesloopt, maar alleen nieuwe woningen gebouwd. In totaal komen er 3.700 nieuwe koop- en huurwoningen binnen het gebied.  Niet alleen voor uiteenlopende doelgroepen, maar ook in diverse bouwstijlen. Hoge woontorens in het Mallegatpark en Waterfront, middelhoge appartementencomplexen met groene binnentuinen in Stadskant en De Veranda en eengezinswoningen op straatniveau in Kuip Park. En van rustige, groene woongebieden tot levendige, hoogstedelijke woonomgevingen. Daarmee worden de woningen en woongebieden in Feyenoord City even divers worden als haar toekomstige bewoners.

Wonen in Feyenoord City: feiten en cijfers

  • 3.700: Het totaal aantal huur- en koopwoningen dat wordt gebouwd in Feyenoord City
  • 450: Het aantal sociale huurwoningen in Feyenoord City
  • 40: Het percentage middeldure woningen in Feyenoord City (helft koop, helft huur)
  • 45/55: De verhouding tussen het totaalaantal koop- en huurwoningen in Feyenoord City

Eerste project in de verkoop

Het Rotterdam van morgen wordt inmiddels zichtbaar. De verkoop van woningen in het project Imagine is al begonnen. Op de hoek van de Laan op Zuid en 2e Rosestraat verrijst een beeldbepalend, stedelijk woongebouw, dat bestaat uit twee woontorens met 295 appartementen, penthouses, stadswoningen en commerciële ruimtes. Wie hier straks woont, staat voor altijd aan de basis van een nieuw stadsdeel van Rotterdam. Er zijn nog enkele appartementen te koop, dus weer er snel bij.

Meer informatie

Enthousiast en/of nieuwsgierig geworden? Op de projectsite vind je meer informatie over (wonen in) Feyenoord City. Hier kun je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief. En vergeet de gebiedsontwikkeling Feyenoord City ook niet te volgen op social media!

De Feyenoord City BouwApp houd je op de hoogte van actuele bouwactiviteiten binnen de gebiedsontwikkeling. Ook kun je via de app vragen stellen en/of opmerkingen plaatsen.

Vorig artikel Van het Drentse platteland naar twintig hoog op Zuid
Volgend artikel Meer ruimte om te bewegen, ontspannen en ontmoeten. Maak kennis met de Stadsprojecten.