Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Eerste paal zelfbouwkavel Stampioenstraat

Stampioenen gaan hand in hand op de Kop van Feijenoord

De eerste paal van het zelfbouwproject op de Stampioenstraat is geslagen. Zeven huishoudens hebben de handen ineengeslagen om op een zelfbouwkavel van ruim 650m2 op de Kop van Feijenoord hun droomwoning te bouwen. Urbannerdam en Toko Fuze architecten hebben geholpen met het plan en faciliteren het proces.

Succes met het volgende traject Stampioenen! – foto’s: Sarah Thiel – Urbannerdam

Woning op maat

De toekomstige bewoners van de Stampioenstraat hebben ervoor gekozen om gezamenlijk een spannend avontuur aan te gaan. Alle wensen zijn afgestemd en samengekomen in één tekening. Na een periode van ontwerp en plannen en het bouwrijp maken van de grond, is vandaag een belangrijke dag. Het is een mijlpaal in het proces want de eerste paal is de grond in gegaan. Dit betekent de start van een volgend traject, het daadwerkelijke bouwen. Het is natuurlijk wel heel gaaf als jouw woning realiteit wordt en niet meer alleen een tekening is.

Het ontwerp van de Stampioenstraat bestaat uit 7 woningen: 5 eengezinswoningen op een rij en op de hoek van de kavel 2 gestapelde dubbellaagse appartementen van bijna 7 meter breed en 11 meter diep. Alle woningen zijn op maat ontworpen. Geen enkele plattegrond is hetzelfde. Urbannerdam en Toko Fuze architecten hebben geholpen met het plan en faciliteren het proces.

Buurt in ontwikkeling

De kavel aan de Stampioenstraat ligt in de wijk Feijenoord op loopafstand van de Maas, het Entrepotgebouw en het Noordereiland. De Stampioenen zijn niet voor niets zo enthousiast over de locatie. Ook het hippe Katendrecht, Kop van Zuid en het centrum zijn makkelijk bereikbaar op de fiets, openbaar vervoer of zelfs lopend. Ohja, en voor de waterliefhebbers is er een halte van de watertaxi en waterbus in de buurt.

Vanaf de kade heb je prachtig uitzicht over de skyline en op het altijd veranderende beeld met voorbij varende schepen. De oever van de Nassauhaven is natuurvriendelijk gemaakt en is onderdeel van Rivier als Getijdenpark. Feijenoord is een ruig, eerlijk en mooi gebied waar nog veel te gebeuren staat. Naast mooie nieuwbouwprojecten zoals Parkstad, een stedelijk gebied met meer dan 1.000 nieuwe woningen, de Piekstraat en havenlofts aan de Nassauhaven, wordt er ook veel aandacht gegeven aan uitbreiding van voorzieningen.

Rotterdam maak je zelf

Geen stad die zoveel ruimte biedt om je droomhuis te bouwen als Rotterdam. Een stad die constant verandert, beweegt en vernieuwt en waar je de meest bijzondere architectuur vindt. Rotterdam is een stad die wordt gebouwd door de Rotterdammers zelf. De ideale omgeving om ook aan jouw eigen droom te bouwen, op een leeg kavel, in een klushuis of een oud schoolgebouw. Als je kiest voor een zelfbouwkavel, ontwerp en bouw je je eigen huis van de grond af aan. Van de eerste steen tot het laatste lichtknopje. Net zoals de Stampioenen.

Ook je eigen droomhuis bouwen?

Weet je precies hoe jouw ideale huis eruit ziet, maar kun je het nergens vinden? Ben je eigenzinnig? Wil je anders wonen dan je buren? En houd je wel van een uitdaging? Dan is zelfbouwen iets voor jou! Bouw je ideale huis, helemaal zoals jij het hebben wilt, samen met je eigen team van architecten en aannemers.

Ook jouw eigen droomwoning bouwen in Rotterdam? Kijk dan op de pagina Zelfbouw voor beschikbare kavels.

Heb je specifieke vragen over het project Stampioenstraat? Neem dan contact op met Prasant Ramkisoen, Projectmanager Zelfbouw Rotterdam, via [email protected].

Vorig artikel CPO Hooidrift: van droom tot droomhuis in Rotterdam West
Volgend artikel Feijenoord, een buurt in ontwikkeling