Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Een nieuwe stadswijk: Nieuw Kralingen

Wonen aan het Kralingse Bos. Dit wil je niet missen!

Er wordt verder gebouwd aan Rotterdam. Met de komst van Nieuw Kralingen, gelegen aan de rand van het Kralingse Bos en de Kralingse Plas, krijgt Rotterdam er een nieuwe stadswijk bij. En wat voor één. Een totaal plan van ongeveer 800 woningen en voorzieningen. Er worden voornamelijk koopwoningen in het hoge segment aangeboden. De diversiteit wordt groot. Van luxe stadswoningen en herenhuizen, urban villa’s, stadsappartementen, vrijstaande woningen en cascowoningen tot de mogelijkheid om zelf te bouwen (vrije kavels).

Een nieuwe stadswijk: Nieuw Kralingen

Wonen aan het Kralingse Bos

Dat de hele wijk straks een directe relatie aangaat met het bos en het water komt voornamelijk doordat de Bosdreef wordt verlegd. Hierdoor loop je direct vanuit je voortuin het Kralingse Bos in. En zit je tevens om de hoek van alle voorzieningen die het centrum van Rotterdam biedt.

Een nieuwe stadswijk: Nieuw Kralingen

Een eerste schets

Dit eerste beeld is een schets van één van de straatjes in Nieuw Kralingen. Diversiteit, een verhoogde entree, grote raampartijen en bijzondere details zijn enkele elementen die je terugziet. Waar de woningen in deze schets zijn gelegen zijn aan de boezem met water en bootjes aan de voorzijde, vind je elders in Nieuw Kralingen ook straatjes terug die nog ruimer van opzet zijn door bijvoorbeeld de twee-onder-een-kapwoningen en vrije kavels richting het bos.

Een nieuwe stadswijk: Nieuw Kralingen

Vooruitzicht

De verwachting is, dat de eerste woningen aan het einde van dit jaar in verkoop gaan. In aanloop hiernaartoe wordt er steeds meer informatie gegeven over dit nieuwe stukje Rotterdam. Blijf je graag op de hoogte? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief via nieuwkralingen.nl of laat je gegevens achter om het eerste magazine Nieuw Kralingen deze zomer te ontvangen.

Vorig artikel Actie in het Kralingse Bos
Volgend artikel Voor Deirdre en Krispijn smaakt Crooswijk naar meer