Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De Dukdalf in Feijenoord geeft ruimte aan huurappartmenten

Ruime huurappartementen met drie kamers in een stadswijk met karakter

Wonen in een nieuw, ruim huurappartement op Zuid? Dan is De Dukdalf wel iets voor jou. Woningcorporatie Woonstad Rotterdam bouwt in Feijenoord woningen voor sociale huur, middenhuur (tot 900,-) en vrije sector. Energiezuinig, met veel groen en zonnepanelen op het dak. Vanaf eind 2023 kun je via de website inschrijven voor de vrijesectorhuurwoningen. De sociale huurwoningen worden rond die tijd ook aangeboden via Woonnet Rijnmond.

De Dukdalf Feijenoord voorzicht - Wonen in Rotterdam

In De Dukdalf woon je in een driekamerappartement van ongeveer 70 m2 (twee slaapkamers). Privé-parkeerplaats? Huur een van de 30 parkeerplekken in het gebouw of pak een van de deelauto’s die geparkeerd staan in de garage.  De Dukdalf komt op een plek waar vroeger een kerk met een hoge toren stond. Het stoere gebouw brengt de hoogte weer terug in de straat: het gebouw is 45 meter en heeft 13 verdiepingen.

Naast de woningen vind je in het gebouw ook bedrijfsruimtes. Op de begane grond komt horeca die overdag en begin avond open is. De gemeente vraagt de huidige bewoners om mee te denken over de inrichting van het pleintje voor de deur. Zo wordt dit straks helemaal jouw buurtje.

De Dukdalf Feijenoord binnentuin - Wonen in Rotterdam

Milieuvriendelijk wonen

Het woongebouw gaat heel zuinig om met energie. Er komen zonnepanelen op het dak waarmee duurzaam stroom wordt opgewekt. De gevel op het zuiden en de daken zonder zonnepanelen zijn straks begroeid met verschillende soorten planten. Dat is niet alleen mooi, maar ook goed voor de luchtkwaliteit.

Locatie en omgeving De Dukdalf

De Dukdalf wordt gebouwd tussen de Persoonsstraat en de Oranjeboomstraat, een begrip in Feijenoord. Tijdens een wandeling door de buurt word je omringd door de karakteristieke laagbouw van de historische panden in de wijk. Op korte afstand vind je de internationale restaurants en gezellige barretjes van het Entrepotgebouw. Ook de levendige Kop van Zuid en het Noordereiland zijn vlakbij.

Ga je dieper Feijenoord in kom je al snel het voetbalstadion tegen en natuurlijk de bioscoop. In de buurt vind je winkels, sportmogelijkheden en een zwembad. Zin om naar het centrum te gaan? Met de fiets, trein, bus of tram ben je er in 15 minuten.

Meer informatie

In De Dukdalf kan je een sociale huurwoning of vrijesectorwoning huren. De huurprijzen van de vrijesectorwoningen liggen tussen de € 752,33 en € 1.025 per maand. De sociale huurwoningen worden verhuurd voor maximaal €752 per maand.*

Wil je meer weten over de woningen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief via site van Woonstad Rotterdam. Vanaf 2022 houdt Woonstad je dan op de hoogte over de ontwikkelingen.

*Prijspeil 2021. De huurprijzen worden aangepast naar het nieuwe prijspeil.

Vorig artikel Nieuwbouwproject De Vaan op Zuid: kleinschalig en toch veel keuze
Volgend artikel Nieuwbouwproject De Vaan op Zuid: kleinschalig en toch veel keuze