Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Bouw huurwoningen in Dukdalf op Zuid gaat binnenkort starten

Ruime huurappartementen met drie kamers in een stadswijk met karakter

Wonen in een nieuw, ruim huurappartement op Zuid? Dan is Dukdalf misschien wel iets voor jou. Woningcorporatie Woonstad Rotterdam bouwt in Feijenoord woningen voor sociale huur, middenhuur en vrije sector. Energiezuinig, met veel groen en zonnepanelen op het dak.

Op 1 december 2023 viert Woonstad Rotterdam dat de bouw van 96 appartementen in Dukdalf is gestart. Jij kan dit mee komen vieren! Vanaf 15.00 uur tot 17.00 uur ben je welkom op het pleintje aan de Oranjeboomstraat 70/Persoonsstraat 1.

De Dukdalf Feijenoord voorzicht - Wonen in Rotterdam

Dukdalf voor wonen en werken

In Dukdalf woon je in een driekamerappartement van ongeveer 70 m2 (twee slaapkamers). Privé-parkeerplaats nodig? Huur een van de 30 parkeerplekken in het gebouw of pak een van de deelauto’s die geparkeerd staan in de garage.  Dukdalf komt op een plek waar vroeger een kerk met een hoge toren stond. Het stoere gebouw brengt de hoogte weer terug in de straat: het gebouw is 45 meter hoog en heeft 13 verdiepingen.

Naast de woningen vind je in het gebouw ook bedrijfsruimtes. Op de begane grond komt horeca die overdag en aan het begin van de avond open is. De gemeente vraagt de huidige bewoners om mee te denken over de inrichting van het pleintje voor de deur. Zo wordt dit straks helemaal jouw buurtje.

De Dukdalf Feijenoord binnentuin - Wonen in Rotterdam

Milieuvriendelijk wonen

Het woongebouw gaat heel zuinig om met energie. Er komen zonnepanelen op het dak waarmee duurzaam stroom wordt opgewekt. De gevel op het zuiden en de daken zonder zonnepanelen zijn straks begroeid met verschillende soorten planten. Dat is niet alleen mooi, maar ook goed voor de luchtkwaliteit.

Locatie en omgeving Dukdalf

De Dukdalf wordt gebouwd tussen de Persoonsstraat en de Oranjeboomstraat, een begrip in Feijenoord. Tijdens een wandeling door de buurt word je omringd door de karakteristieke laagbouw van de historische panden in de wijk. Op korte afstand vind je de internationale restaurants en gezellige barretjes van het Entrepotgebouw. Ook de levendige Kop van Zuid en het Noordereiland zijn vlakbij.

Ga je dieper Feijenoord in kom je al snel het voetbalstadion tegen en natuurlijk de bioscoop. In de buurt vind je winkels, sportmogelijkheden en een zwembad. Zin om naar het centrum te gaan? Met de fiets, trein, bus of tram ben je er in 15 minuten.

De Dukdalf
De Dukdalf

In de herfst van 2023 (Q3) start Woonstad Rotterdam met de bouw van 96 betaalbare huurappartementen in de Feijenoord. Dat zijn 48 sociale huurwoningen en 40 vrije sector huurwoningen. Het wordt een energiezuinig gebouw, met veel groen en zonnepanelen op het dak.

Lees meer

Meer informatie

In Dukdalf kun je een sociale huurwoning of vrijesectorwoning huren. De huurprijzen van de vrijesectorwoningen liggen tussen de € 764 en € 1.050 per maand*. De sociale huurwoningen worden verhuurd voor maximaal €808,06 per maand.

Kijk voor meer informatie op de projectsite van Woonstad Rotterdam en schrijf je alvast in op Woonnet Rijnmond.

*Prijspeil 2022. De huurprijzen worden aangepast naar het nieuwe prijspeil.

Vorig artikel Bezichtig zaterdag 29 juni Bay House op Katendrecht: genieten van een prachtig uitzicht én ongekende luxe.
Volgend artikel Bezichtig zaterdag 29 juni Bay House op Katendrecht: genieten van een prachtig uitzicht én ongekende luxe.