Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Dudok Groep nieuwe eigenaar van De Hofbogen

De eerste veranderingen rond De Hofbogen zullen vanaf oktober te zien zijn.

De Hofbogen in Rotterdam is verkocht. In 1908 werden Rotterdam en Scheveningen per spoor aan elkaar verbonden. Een eeuw lang reden er treinen tussen Rotterdam en Den Haag over de Hofbogen; de zogenoemde ‘Hofpleinlijn’. Daarna gaven woningcorporaties Vestia en Havensteder dit monumentale bouwwerk een tweede leven. Je kunt er tegenwoordig tal van hippe winkels, koffiezaken en restaurants vinden. Op het dak van Station Hofplein is sinds 2018 ook een dakpark ingericht, het Luchtpark Hofbogen. De taak van de corporaties en spoorbeheerder ProRail zit erop, de toekomst is aan de volgende eigenaar: Dudok Groep uit Dordrecht.

foto: Iris van den Broek

De toekomst

Vanaf 2 september is Dudok Groep eigenaar van de Hofbogen. Dudok Groep is een toonaangevende ontwikkelende belegger in residentieel, commercieel en logistiek vastgoed met een sterke focus op binnenstedelijke monumenten. In Rotterdam is Dudok Groep ook eigenaar van het HaKa-gebouw en gebouw Diepeveen.

foto: Ossip van Duivenbode

Visie

Dudok Groep ziet de Hofbogen als een aantrekkelijke en gevarieerde mix van duurzame ondernemers die een binding hebben met de wijk, stad én met de mogelijkheid voor het aanleggen van een dakpark van internationale allure. De gemeente Rotterdam bepaalt straks samen met Dudok Groep de inrichting van het twee kilometer lange dak. Hierbij betrekken zij de ondernemers, omwonenden, vrijwilligers en lokale initiatieven. Vanaf september zal Dudok Groep hen informeren over hoe zij kunnen meedenken over de visie van het dak.

Verbetering buitenruimte

De eerste veranderingen zijn al te zien in oktober! Vanuit een initiatief van Beernielsen en Studio Arntzen zullen de onderdoorgangen tussen de Zomerhofstraat en de Herlaerstraat worden aangelicht. Hiermee doet de Hofbogen mee aan het Professional Lighting Design Convention dat wordt gehouden in Rotterdam. Het concept wordt ondersteund door ‘The City at Eye Level’, een project in het ZOHO gebied met als doel de buitenruimte te verbeteren. Dudok Groep borduurt hiermee voort op de visie van Hofbogen BV. Dudok Groep wil actief bij te dragen aan de kwaliteit van de Hofbogen en van de omliggende woonwijken.

foto: Ossip van Duivenbode

Vorig artikel De Scharnier Katendrecht
Volgend artikel Kopen, eten, drinken en dansen in de bogen van de Agniesebuurt