Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Doorgroeien op Zuid in Het Zuiderhof

Fase 3 van Het Zuiderhof biedt 243 nieuwe woningen in midden en hoog segment

Op de voormalige locatie van Erasmus MC-Daniel den Hoed in Vreewijk wordt de 3e fase van Het Zuiderhof gerealiseerd. Er komen 243 nieuwe woningen. Waarvan 30% middenklasse huur. De woningen horen bij de groen opgezette nieuwbouwwijk Het Zuiderhof, dat straks 475 woningen telt. Met in het hart het monumentale herontwikkelde Zuiderziekenhuis.

Rotterdam Zuid is volop in beweging. Het wordt met de dag levendiger, gezelliger en uitdagender. Met steeds meer restaurants, food courts, hippe cafés en culturele voorzieningen. Maar ook met aantrekkelijk woningaanbod. Zo ook op de voormalige locatie van Erasmus MC-Daniel den Hoed en het Zuiderziekenhuis. Fase 3 van de nieuwe woonwijk, Het Zuiderhof, is een mix van koop- en huurwoningen in verschillende prijsklassen. Er komen aantrekkelijke eengezinswoningen en appartementen. Voor nieuwe ’Vreewijkers’, maar ook voor doorstroom van bewoners uit de wijk die een volgende stap willen zetten in hun wooncarrière. Doorgroeien op Zuid in Het Zuiderhof.

Het Zuiderhof – Vreewijk

Vreewijk is een groene wijk in het zuiden van het Rotterdamse stadsdeel Feijenoord. Honderd jaar geleden startte de bouw van het tuindorp Vreewijk en dit karakter is behouden. In Vreewijk staan knusse gezinswoningen in een groene omgeving. Bijna alle huizen hebben een tuin en tussen de huizen liggen prachtige binnenterreinen. Er is veel laagbouw en er hangt een gezellige dorpssfeer omgeven door groen. Vreewijk is aangewezen als beschermd stadsgezicht en de wijk kent bijna 300 (rijks-)monumenten. De gemoedelijke sfeer in de wijk zorgt ervoor dat veel bewoners er voor een lange periode, vaak zelfs hun hele leven, willen blijven wonen!

De nieuwe woonwijk Het Zuiderhof is geïnspireerd op het karakter van de omliggende buurten. Zowel de keuze van het materiaal voor de woningen, de inrichting van de buitenruimte als de structuur van de wijk. Het leven buiten op straat is belangrijk. Veel groen en smalle straatjes waar de auto te gast is. Waar kinderen op straat kunnen spelen en je je veilig voelt.

Het Zuiderhof fase 3

Vreewijk in stadsdeel Feijenoord

Woningtypes in Het Zuiderhof fase 3

Er komen 83 eengezinswoningen die aansluiten op eerder gebouwde woningen. Dit zijn dezelfde types namelijk de Delftsestoep, Tuindorp en Parkwoningen. Er komen in het Kopgebouw 97 appartementen met afmetingen van 50-105 m2, in de Hoeksteen komen 7 appartementen van 60-80 m2 en 56 Dijkappartementen van 65-85 m2.

De woningen vallen in het midden- en hoog segment, wat aansluit bij de woningen in Zuiderhof fase 1 met een toevoeging in fase 3 van 30% middenklasse huur. Deze type woningen zijn belangrijk voor Rotterdam-Zuid. Met de komst van deze nieuwe huur en koopwoningen kan de doorstroming op Zuid op gang komen. De al opgeleverde woningen rondom het voormalige Zuiderziekenhuis zijn daar een goed voorbeeld van.

Het Zuiderhof fase 3 - Wonen in Rotterdam - Disclaimer @Impact Vastgoed

Op de hoogte blijven?

Op dit moment wordt er druk gewerkt in de bestaande gebouwen van het voormalige locatie van Erasmus MC-Daniel den Hoed om deze klaar te maken voor de sloop. We verwachten medio van dit jaar te kunnen starten met de sloop van de bestaande gebouwen en in december 2021 de eerste bouwwerkzaamheden op te starten. De oplevering zal gefaseerd plaatsvinden vanaf eind 2022 tot en met 2024.

Je kunt je inschrijven op www.hetzuiderhof.nl om op de hoogte te blijven.

De projectontwikkelaar van Het Zuiderhof is Impact Vastgoed.

Vorig artikel Monumentale appartementen in ZuideR Carré voor zomer 2022 in de verkoop
Volgend artikel Gers! Magazine – Oost west, Zuid best