Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Dok&Kaai: wonen met uitzicht op de Maas

31 driekamerappartementen, 3 tweelaagse maisonnettes en 6 drielaagse eengezinswoningen

Wonen op de Müllerpier waar het havenverleden nog altijd tastbaar is? Dat kan! Dok&Kaai is een prachtige dynamische plek om te wonen met maar liefst 31 driekamerappartementen, 3 tweelaagse maisonnettes en 6 drielaagse eengezinswoningen. Inschrijven op een woning in Dok&Kaai kan tot en met 4 oktober 12.00 uur.

Onderdeel van Lloydkwartier

Dok&Kaai op de Müllerpier is een prachtige dynamische plek om te wonen. Gelegen tussen de Parkhaven en Sint-Jobshaven, in het Lloydkwartier groeit de Müllerpier uit tot dé woonpier van Rotterdam. Aan dit succes ligt een aantal redenen ten grondslag. Allereerst is de ligging fenomenaal: in het havenrijke Lloydkwartier aan de Nieuwe Maas. Dit Lloydkwartier is inmiddels getransformeerd tot het creatieve bolwerk van de stad. Verder is bijvoorbeeld de architectuur van hoog niveau. Op de pier prijken al verschillende spraakmakende gebouwen. Een daarvan is Müllerpier ‘Dok&Kaai’.

Dok&Kaai: dynamische plek om te wonen

Dok&Kaai ligt op de stoere rivierlocatie Müllerpier waar het havenverleden nog altijd tastbaar is. Dit historisch stukje Rotterdam is steeds meer deel uit gaan maken van de stad en getransformeerd tot een moderne stadswijk. De combinatie van maritieme geschiedenis en moderne architectuur maakt van de Müllerpier een prachtige dynamische plek om te wonen.

Het woningbouwproject Dok&Kaai bestaat uit 31 driekamerappartementen, 3 tweelaagse maisonnettes en 6 drielaagse eengezinswoningen. Een deel van de appartementen en de maisonnettes liggen aan de Müllerkade met uitzicht op de Euromast en de Nieuwe Maas (type River Sight). Aan de andere zijde liggen de eengezinswoningen heerlijk beschut aan een rustige woonstraat (type Bright Sight) en een deel aan het naastgelegen park (type Green Sight). Het andere deel van de appartementen kijkt uit op het middenplein en op de hoger gelegen verdiepingen op de Sint-Jobshaven (type City Sight).

Het ontwerp van woningen Dok&Kaai is van de hand van KCAP Architects&Planners uit Rotterdam en sluit naadloos aan bij de bestaande gebouwen op de Müllerpier. Deze kenmerkt zich door de sculpturale kwaliteit, eenduidige volumes en onafgebroken gevels. Ook het kleurenspectrum van Dok&Kaai – tussen oranjerood en mangaan – zal passen binnen de reeks op de Müllerkade en per gebouw een specifiek karakter krijgen.

Dok&Kaai: toplocatie met alles in de buurt

Dok&Kaai ligt zo dicht bij de binnenstad dat je er niet omheen kan en ook niet wil. Op loopafstand is dé terrasstraat van Rotterdam; de Witte de Withstraat. Het is een hippe en zeer levendige culturele uitgaansstraat met veel kunstgaleries, populaire cafés, restaurants en winkels die net even anders zijn. Een andere leuke ‘hotspot’ is de Nieuwe Binnenweg. Hier haal je het lekkerste brood, heerlijke delicatessen of boek je een tafeltje voor een romantisch dinertje voor twee. En het oude Delfshaven blijft natuurlijk ook favoriet. Het is een dorp in de grote stad waar je een wandeling maakt om de vele mooie beschermde stadsgezichten eens goed te bekijken om vervolgens met een drankje neer te strijken op een terrasje.

Maar ook in de buurt kun je terecht voor de dagelijkse boodschappen en diverse horecagelegenheden zoals café/restaurant De Machinist, Eetcafé Verhip, restaurant Goud of Osteria & Pizzeria Andiarno. En met een tramhalte en watertaxi in de buurt ben je makkelijk bereikbaar.

Witte de Withstraat Rotterdam – foto Peter Schmidt

Meer informatie over Dok&Kaai

Op de projectsite kan je het woningaanbod bekijken en je direct inschrijven voor een woning in dit prachtige project via: account.dokenkaai.nl/inloggen/. Inschrijven kan tot en met 4 oktober 12.00 uur.

Vorig artikel Lloydkwartier, rauwe haven wordt hippe woonwijk
Volgend artikel Eerste woningen SAWA staan online