Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Diepeveen – Pionieren tussen volkswijk en Makers District

Een intiem woon-en werklandschap dat omliggende wijken met elkaar verbindt

Een plek waar creatie centraal staat en inspirerende ideeën tot leven komen. Met vijf nieuwe woongebouwen aan het park en het iconische Diepeveenpand als bedrijvige werkplaats voor makers en denkers wordt dit gebied in Rotterdam West ontwikkeld tot een levendig stukje stad.

Diepeveen - Dudok DuraVermeer

Verbinden van wijken

Diepeveen ligt in aan de voet van het Dakpark en wordt een intiem woon-en werklandschap en verbindt omliggende wijken met elkaar. Een markant bakstenen gebouw met een expressieve toren, waarop van boven naar beneden Diepeveen staat te lezen. Het huidige bedrijfsverzamelgebouw is een gesloten geheel, het braakliggende terrein ernaast een onbestemd gebied dat nergens bij hoort. Maar dat gaat veranderen!

Diepeveen - Dudok DuraVermeer

Waar creativiteit en wonen samenvloeien

Diepeveen wordt een plek waar creatieve mensen samenwerken aan een gedeelde missie. Met werkplaatsen, workshop- en vergaderruimtes, een restaurant en een programmering die ontmoeting stimuleert.

Hiernaast komen vijf gloednieuwe woningblokken met 187 woningen, waarvan 90 huur en 97 koop. Op Diepeveen wordt een mix van woningen aangeboden met een grote variëteit in oppervlakte, woningtype en prijs. Een deel van de huur- en koopwoningen worden in het middensegment aangeboden.

Diepeveen woningen - wonen in Rotterdam

Verleden, heden en toekomst

Diepeveen dankt zijn naam aan het gebouw dat ooit aan de firma Diepeveen & Co behoorde. Het is in 1930 gebouwd als kantoor annex woning en magazijn en inmiddels een Rijksmonument. Het andere deel van het pand stamt uit 1914 en was jarenlang in gebruik als leerlooierij. Door de jaren heen is het pand vele malen verbouwd, aangepast en uitgebreid. Het huidige gebouw bestaat uit een opeenstapeling van gebouwdelen uit verschillende periodes.

De aanstaande transformatie gaat dit Rijksmonument ‘openen’ en toegankelijker maken. Wie er straks binnen gaat, zal de verschillende tijdlagen in het gebouw zelf ontdekken. De voormalige leerlooierij wordt herontwikkeld tot een levendige werk- en ontmoetingsplaats.

Diepeveen - Dudok DuraVermeer

Met de ontwikkeling van Diepeveen krijgt Rotterdam-West er een nieuw stukje stad bij, waar mensen wonen, werken en ontmoeten, en ook bezoekers graag komen.

Meer informatie

Eind juli zal er meer informatie beschikbaar komen. Op de projectwebsite kun je aanmelden om op te hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Diepeveen is ook te volgen op Facebook en Instagram.

Vorig artikel Spangen Bruist
Volgend artikel Aan de rand van Delfshaven vind je M4H