Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Desiree Verdaasdonk, directeur Particulieren bij Rabobank, vertelt hoe Rabobank woningzoekenden helpt

“Ga goed voorbereid op huizenjacht. Weet wat je kunt lenen. En grijp de mogelijkheid om te verduurzamen meteen aan.”

Ben je op zoek naar een koopwoning? Het kopen van een huis kan, gezien de huidige woningmarkt, een hele uitdaging zijn. We spreken met Desiree Verdaasdonk over hoe Rabobank woningzoekenden helpt in de huidige krappe woningmarkt, stijgende prijzen en een uitdijend woud van mogelijkheden om te verduurzamen.

Ga goed voorbereid op huizenjacht. Weet wat je kunt lenen. En grijp de mogelijkheid om te verduurzamen meteen aan.

Waarom is Rabobank partner van Wonen in Rotterdam?

“Als coöperatieve bank staan we midden in ‘onze eigen’ samenleving. We willen op de hoogte zijn van wat er speelt, van de stadsontwikkelingen en de nieuwbouw- en renovatieprojecten die gepland staan. Bovendien investeren we als coöperatieve bank een deel van onze winst in projecten om het welzijn in wijken en buurten te verbeteren en de stad te verduurzamen. We werken hierbij graag samen met partners die het verschil kunnen en willen maken. Mooie voorbeelden hiervan staan in ons maatschappelijk jaarverslag.”

We investeren in projecten om het welzijn in de stad te verbeteren.

Hoe draagt Rabobank bij aan het verduurzamen van de stad?

“Het verduurzamen van particulier vastgoed draagt bij aan het terugdringen van het energieverbruik en daarmee aan de klimaatdoelstellingen. De mogelijkheden voor verduurzaming van woningen zijn talloos en de budgetten vaak beperkt. Duurzaamheid is in het advies voor nieuwbouw én bestaande bouw steeds belangrijker. Om (potentiële) woningeigenaren goed te kunnen helpen om keuzes te maken, en deze keuzes vervolgens op een verantwoorde manier te financieren, heeft Rabobank een opleiding ontwikkeld: ‘Erkend adviseur duurzaam wonen’. Deze opleiding wordt gewaardeerd in de markt en daarom deelt Rabobank deze opleiding ook met andere hypotheekverstrekkers. In het kader van ‘Growing a better world together’ proberen we onze omgeving maximaal te laten profiteren van deze kennis en zo de verduurzaming te versnellen. Ik ben er trots op dat het hele team van Financieel Adviseurs bij Rabobank gecertificeerd is en onze klanten bij de hand kan nemen in het keuzeproces. Verder bieden we bijvoorbeeld ook de online huisscan aan, waarmee je met je postcode gemakkelijk een grove inschatting kunt opvragen over wat er aan de woning te verduurzamen valt. Dit werkt drempelverlagend.”

Waar moet je als woningzoekende nog meer aan denken?

Voor je op huizenjacht gaat, is het belangrijk dat je weet wat je kunt lenen en wat dit betekent voor je maandlasten. Daarom bieden wij ruime mogelijkheden aan woningzoekenden om zich financieel te oriënteren. Dit kan via onze site rabobank.nl. Daar staat de online hypotheek bereken tool. Het invullen is zo gebeurd. Als je graag wat vragen wilt stellen, hoef je daarvoor je huis niet uit.

Je hypotheek online regelen? Dat kan! Met de Rabo Samen Online voor Hypotheken. Daarbij regel je jouw hypotheek online, samen met een hypotheekadviseur van de Rabobank. Zo kun je de hypotheek vinden die bij jou past, maar dan zonder dat je er de deur voor uit hoeft. Makkelijk online regelen, wanneer het jou uitkomt. Persoonlijk hypotheekgesprek via video en 200 euro korting op je advieskosten.

Al onze financieel adviseurs zijn erkend adviseur duurzaam wonen.

Vorig artikel Verduurzaam je huis met Rabobank
Volgend artikel Publieksprijs duurzaamste woning in Zuid Holland gaat naar…