Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Demping Rijnhaven bereikt mijlpaal: grens van 1 miljoen kuub zand bereikt

Eerste fase van de demping van de Rijnhaven verloopt volgens planning

De demping van de Rijnhaven heeft begin februari 2024 een mijlpaal bereikt: er is vanaf de start van de demping al 1.000.000 m3 zand aangebracht! En dit is de nog maar de eerste fase van de demping. Hiermee verloopt de demping van de Rijnhaven volgens planning.

Op het nieuwe land dat in de Rijnhaven ontstaat komt straks het Rijnhavenpark en een strand. Ook komen er maximaal 3000 woningen bij. Dat zijn voor de helft sociale huurwoningen en middeldure huurwoningen.

Deel kademuur gesloopt

De komende periode wordt er verticale drainage aangebracht vanaf water en vanaf het nieuwe land. In deze maanden wordt ook een stuk van de oude kademuur gesloopt aan de zijde van de Hillelaan en wordt er ophoogmateriaal aangebracht aan de zijde van het Nieuwe Luxor Theater. Na maart wordt er opnieuw zand aangebracht, dit duurt tot in de zomer van 2024.

Zand in Rijnhaven spuiten

En zoals iedereen kan zien: sinds begin van dit jaar wordt er anders gewerkt op het zand. Vanaf nu wordt boven water zand aangebracht. Dat betekent dat leidingwerk wordt aangepast en verlengd. Als dat gedaan is en er zand wordt gespoten, wordt dit zand verplaatst met bulldozers en die zijn dagelijks bezig al dat zand te verwerken. Het zand wordt wel nog steeds aangevoerd via het water per schip.

Meer informatie

Wil jij op de voet volgen hoe in de Rijnhaven nieuw land gemaakt wordt? Dat kan via de Facebookpagina van Rijnhaven. Meer informatie over de gebiedsontwikkeling kun je lezen op de pagina over Rijnhaven van gemeente Rotterdam. Daar vind je ook allerlei links naar video’s en andere interessante info over de demping van de Rijnhaven.

Vorig artikel Start bouw appartementencomplex Fleur in Hoogvliet-Zuid
Volgend artikel Brainpark I wordt een levendige en groene locatie met min. 2.500 woningen