Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Vriendelijke huizen vol gevels met rozen in De Wielewaal

Uitbundig groen, goedbereikbare ligging en een herkenbare, vriendelijke architectuurstijl

In de Wielewaal leer je elkaar al kennen nog vóór je er woont. Vriendelijke huizen met gevels vol rozen, middenin het groen met grote gazons, volwassen bomen, haagjes, kleurrijke heesters en geurende bloesem. Hier vier je de lente, de herfst, de winter en de zomer. Leef je vaker buiten en woon je heerlijk vrij. Hier kun je nu al meebouwen aan de buurt. Welkom in de Wielewaal. Hier zijn we allemaal anders en allemaal onszelf.

Wil je ook wonen in De Wielewaal? Er zijn nog enkele ruime eengezinswoningen beschikbaar. Bekijk het actuele woningaanbod op de projectsite.

Zonovergoten Zomerfeest Wielewaal

Wonen in Wielewaal betekent altijd feest, leuke activiteiten doen en vooral veel gezelligheid!
Afgelopen dinsdag 21 juni 2022 was het weer feest in de Wielewaal. Een zonovergoten zomerfeest met live muziek, een drankje en een hapje en als afsluiter een ‘shared dinner’ aan lange tafels in een grote tent. De opkomst was groot met huidige én toekomstige bewoners, betrokkenen van Woonstad Rotterdam, Gebiedsontwikkelaar BPD en natuurlijk burgemeester Aboutaleb die met een beetje hulp van de kinderen uit de buurt de grote, groene strik om het Wielewaalhuis heeft doorgeknipt.

Duurzaam wonen in een groene omgeving

De architectuur in de Wielewaal oogt vriendelijk, open en uitnodigend. Heel herkenbaar aan de karakteristieke dakvorm met de ronding onderaan en zonnepanelen in de nok. De gekleurde voordeuren, de gevels vol rozen of blauwe regen en de lage haagjes met het tuinhek.

De Wielewaal is weelderig groen en ben je nooit meer dan zeventig meter verwijderd van wandeling in het groen. Het centrale park dwars door de Wielewaal, de grote Elzen, groepjes Lindes en Kastanjes en rijen Populieren. Het hele jaar rond is er een explosie aan kleuren en vormen. Van knalgeel in februari naar maagdelijk wit in april en mei tot spectaculair geel-oranje-rood en violet in de herfst. Er staat altijd wel iets in bloei en er is van alles te zien en te beleven. Fijn voor insecten, bijen, vlinders, vogels en voor jou.

Ruime huizen, diepe tuinen en levensloopbestendig

De Wielewaal heeft, naast het uitbundige groen en de uitstekende ligging, ook een herkenbare, vriendelijke architectuurstijl die eenheid brengt. Woningtype Klimroos en Hortensia, met vanaf-prijzen van € 515.000 euro, hebben bovendien extra diepe tuinen. Hier is voldoende plek voor een riant zwembad in de zomer, een overdekt terras of je eigen moestuin. De vier woningen van het type Sering zijn praktisch ingedeeld, hier kun je tot op hoge leeftijd heerlijk wonen.

Woningtype Hortensia – De Wielewaal

Woningtype Sering – De Wielewaal

Bouw gestart!

Inmiddels is BPD gestart met de bouw van de woningen in het gebied tussen de Warmoldstraat, Waldastraat, Minkestraat en Rollostraat (fase 3 en 4). Ruime huizen met een tuin in een groene en kleurrijke omgeving waar buren betrokken zijn bij de buurt.

Naast deze koopwoningen komen er in dit stukje van de Wielewaal ook 77 sociale huurwoningen én 29 middeldure huurwoningen. Lees hierover meer op de site van Woonstad.

Hallo buurman! Ben jij de toekomstige buurman of buurvrouw?

Pak jouw kans op zo’n prachtige woning in het groene, lommerrijke Wielewaal aan de rand van het Zuiderpark op Rotterdam-Zuid. Wil jij ook wonen in de gezelligste buurt van Rotterdam? Dat kan! Er zijn nog enkele ruime eengezinswoningen beschikbaar. nieuwbouw-dewielewaal.nl.

De Wielewaal – Wielewaal
De Wielewaal – Wielewaal

Inmiddels is BPD gestart met de bouw van de woningen in het gebied tussen de Warmoldstraat, Waldastraat, Minkestraat en Rollostraat (fase 3 en 4). Ruime huizen met een tuin in een groene en kleurrijke omgeving waar buren betrokken zijn bij de buurt. Naast deze koopwoningen komen er in dit stukje van de Wielewaal ook 77 sociale huurwoningen én 29 middeldure huurwoningen.

Lees meer
Vorig artikel Energiezuinig wonen in de groenste omgeving op Zuid
Volgend artikel Nu in verkoop: 34 ruime eengezinswoningen in De Kuil