Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Kom binnenkijken in de Wielewaal op Open Huizen Dag 30 september

Proef de sfeer van de gezellige, groene nieuwbouwwijk de Wielewaal

Zaterdag 30 september aanstaande is het Open Huizen Dag in de Wielewaal op Rotterdam-Zuid. Van 11.00 tot 15.00 uur kun je binnenkijken bij verschillende woningen in de Wielewaal. Je kunt er gezellig buurten in het Wielewaalhuis, de huiskamer van de Wielewaal (Eelkmanstraat 36a). Samen met de makelaar loop je dan naar de woningen om een kijkje van binnen te nemen.

Buiten en toch in de stad

De wijk de Wielewaal in Charlois ligt aan de rand van het Zuiderpark. De ruimte, de rust, het groen en de herkenbare, vriendelijke architectuurstijl ademen de sfeer van een tuindorp. Onder het motto ‘Allemaal Wielewaal’ bouwen huidige en nieuwe bewoners mee aan een gezellige buurt. Op de locatie ontdek je hoe overweldigend groen je kunt wonen in de Wielewaal. Je ontmoet er bewoners en proeft de sfeer. In de Wielewaal woon je buiten, maar toch in de stad. Dichtbij uitvalswegen en het openbaar vervoer.

Veel verschillende woningen

Er komen heel veel verschillende soorten koopwoningen. Van ruime eengezinswoningen, tweekappers, vrijstaande woningen tot appartementen. Op 30 september tijdens Open Huizen Dag kun je een enkele woning bezoeken die nog te koop staat en woningen in aanbouw die ook in volgende fases in de verkoop komen. Handig, want dan weet je precies hoe die eruitzien en koop je geen woning van papier.

Er zijn makelaars aanwezig die je alles kunnen vertellen over het beschikbare woningaanbod en de woningen die binnenkort in de verkoop komen. Wil je nu al meer weten? Kijk dan alvast op de website over de nieuwbouw van de Wielewaal.

Welkom Wielewaalers

Wil je alles volgen in de Wielewaal? Meld je aan op het platform voor en door Wielewaalers. Hier kun je zien wat er allemaal leeft en gebeurt in de Wielewaal. Ook als je er nog niet woont, kun je aanhaken en meedoen in de buurt. Wil je alvast meer weten over de wijk? Op Wonen in Rotterdam vind je een wijkrapportage over de Wielewaal.

De Wielewaal – Wielewaal
De Wielewaal – Wielewaal

Inmiddels is BPD gestart met de bouw van de woningen in het gebied tussen de Warmoldstraat, Waldastraat, Minkestraat en Rollostraat (fase 3 en 4). Ruime huizen met een tuin in een groene en kleurrijke omgeving waar buren betrokken zijn bij de buurt. Naast deze koopwoningen komen er in dit stukje van de Wielewaal ook 77 sociale huurwoningen én 29 middeldure huurwoningen.

Lees meer

Meer informatie

Tijdens de NVM Open Huizen Dag op 30 september kun je woningen van binnen en buiten bekijken. Ook zijn er makelaars aanwezig die je alles kunnen vertellen over het beschikbare woningaanbod en de woningen die binnenkort in de verkoop komen. Wil je nu al meer weten? Kijk dan alvast op de website over de nieuwbouw van de Wielewaal.

Vorig artikel ‘Een koper die goed voorbereid is, komt er makkelijker tussen’
Volgend artikel Wat de Wielewaal zo bijzonder maakt?