Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Nieuwbouwproject De Vaan op Zuid: kleinschalig en toch veel keuze

15 nieuwbouw koopwoningen op de hoek Dordtsestraatweg en Vinkenbaan op Zuid

In de gezellige Rotterdamse wijk Vreewijk wordt op de hoek van de Dordtsestraatweg met de Vinkenbaan een nieuw appartementencomplex gebouwd: De Vaan. Het complex is ontworpen door architectenbureau Roffaa en de uitstraling ervan sluit mooi aan bij het karakteristieke karakter van Vreewijk. Dit is stads wonen in de charmante wijk Vreewijk.

Het project bestaat uit 15 unieke woningen: vijf drielaagse terraswoningen en tien tweelaagse appartementen, ook wel bajonet-appartementen genoemd. Er een ondergrondse parkeergarage zodat je als bewoner in de buurt van je woning kan parkeren. De oplevering is naar verwachting in 2023.

Stedelijk wonen vlakbij het groen

Wonen in De Vaan op Zuid betekent stedelijk wonen in een groene omgeving. Je woont hier op steenworp afstand van de stad en in de buurt van twee parken. De Vaan ligt namelijk vlakbij het stadspark de Valkeniersweide en even verderop ligt het Zuiderpark, een van de grootste parken van Rotterdam. Ook vanuit de woningen kun je genieten van het buiten zijn: de appartementen hebben mooie en royale buitenruimtes op het zuidwesten. De perfecte plek dus om van de zon te genieten. De Vaan ligt centraal en in de buurt van allerlei voorzieningen zoals winkels, supermarkten en Winkelcentrum Zuidplein en het Ikazia Ziekenhuis. De tramhaltes op de Groene Hilledijk zijn op loopafstand.

Woningen met terras

De woningen variëren in grondoppervlak van circa 67 vierkante meter tot circa 132 vierkante meter en beschikken elk over 3 of 4 kamers. De drielaagse terraswoningen hebben een zonnig en royaal terras variërend van circa 21 vierkante meter tot 37 vierkante meter. De tweelaagse appartementen zijn voorzien van een mooi balkon verschillend in grootte van circa 4 vierkante meter tot 10 vierkante meter.

De verwachting is dat de woningen in 2023 zullen worden opgeleverd.

De Vaan
De Vaan

Samen met architectenbureau Roffaa heeft Fullhouse in 2021 het project De Vaan gepresenteerd aan de gemeente Rotterdam. Dit nieuwbouwproject wordt gerealiseerd op de hoek van de Vinkenbaan en de Dordtsestraatweg in Rotterdam Zuid en wordt naar verwachting in 2023 opgeleverd.

Lees meer

Meer informatie over De Vaan

Wil je meer weten over deze woningen op de hoek van de Vinkenbaan en de Dordtsestraatweg in Rotterdam Zuid? Neem dan een kijkje op de projectsite van Fullhouse.

Vorig artikel Transformatie Hillehof van scholencomplex naar 73 huurwoningen
Volgend artikel Wonen aan een park is een échte Buitenkans