Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De Tuin van Tien in hartje Pendrecht

Eengezinswoning met 5 kamers, een fijne achtertuin en alle voorzieningen in de buurt

Een betaalbare huurwoning in een groene, kindvriendelijke omgeving? Houd dan de Tuin van Tien in de gaten. Dit project bestaat uit 86 ruime 5-kamer eengezinswoningen in het hart van Pendrecht. Het is een mix van sociaal huur en vrije sector huur. De inschrijving voor de vrije sector huurwoningen start 1 juli.

In De Tuin van Tien vind je voor jouw gezin een ruim huis van circa 100 m2, met drie woonlagen, vijf kamers en een heerlijke achtertuin. Jullie genieten ongestoord: het is er autoluw, groen, schoon, rustig, gezellig en je hebt alles in de buurt wat je nodig hebt.

Het is een plek waar de hele buurt als thuis aanvoelt. Waar de deuren openstaan, je kinderen veilig en vrij opgroeien en jij rust vindt in je eigen huis, tuin en de groene omgeving.

Zicht op woonkamer en tuin

Achterzijde Tuin van Tien

Duurzaam wonen

De woningen In De Tuin van Tien worden aangesloten op stadsverwarming. Dit is zuiniger, veiliger en milieuvriendelijker dan aardgas. Op de daken plaatsen we zonnepanelen. De parkeerterreinen in de buurt zijn alleen voor bewoners, zo houden we de straten autoluw. Op de parkeerterreinen komt half open bestrating waar gras tussen groeit. Dit geeft een stevige ondergrond en gaat wateroverlast tegen, omdat regenwater makkelijk de grond intrekt.

Locatie en omgeving Tuin van Tien

De woningen van de Tuin van Tien worden gebouwd aan de Papendrechtsraat, Tiengemetensingel, Middelharnisstraat, Halsterenstraat, en Melisantstraat. Het is een groene, rustige en autovrije omgeving waar het heerlijk spelen is voor kinderen. Je woont hier samen met betrokken buren die elkaar kennen en op een fijne manier op elkaar letten.

In de Pendrechtste Kindercampus kunnen je kinderen naar school en de opvang. Er worden de hele dag verschillende activiteiten georganiseerd. Verder vind je volop speeltuinen in de wijk en kun je lopend of fietsend naar Zuiderpark. Hier heb je het avontureneiland, de kanovijver en een skatepark.

Dagelijkse boodschappen doe je aan de Slinge en uitgebreid winkelen bij Zuidplein. Voor de rust of een rondje rennen ga je naar Zuiderpark. En ja, ook het stadscentrum is snel en makkelijk te bereiken met de metro, bus of auto.

Tuin van Tien van boven

Tuin van Tien doorsnede

Meer informatie

In De Tuin van Tien kan je een sociale huurwoning of vrije sector huurwoning huren. De huurprijzen liggen tussen de € 752,33 en € 1.025 per maand.

De voorlopige planning geeft aan dat op 1 juli de reactietermijn voor de vrije sector huur start en dat de eerste woningen in november/december 2021 worden opgeleverd.

Op de projectsite www.tuinvantien.nl kan meer meer informatie vinden over de actuele planning, reageren en toewijzen. Hier kan je je ook aanmelden voor de nieuwsbrief.

Vorig artikel Nieuwe ervaringen en ontmoetingen op Pendrecht
Volgend artikel Kunstzinnig Charlois, kijk je ogen uit