Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De Scharnier Katendrecht

Wonen aan de Maas op een van de mooiste plekjes op Katendrecht

Op de kop van Katendrecht komt het gloednieuwe woongebouw De Scharnier. Hierin komen 118 woningen: een mix van vrije sector koopwoningen, bereikbare koopappartementen en huurappartementen. Vanaf deze bijzondere plek heb je aan alle kanten uitzicht op het water om dit schiereiland. De Scharnier biedt niet alleen ruimte aan woningen, maar ook aan de uitbreiding van basisschool de Globetrotter. Samen met een kinderdagverblijf, horecagelegenheid met een gemeenschappelijke tuin en een multifunctionele ruimte voor de wijk, krijgt De Scharnier een spilfunctie in de buurt. Als je hier woont, kun je hier ook je buurtgenoten ontmoeten en heb je ruimte om dicht bij huis te ontspannen. De Scharnier is een project van New Industry Development en architect Kraaijvanger.

De verwachte start verkoop van fase 1 is in de eerste helft van 2024.

Katendrecht in trek als woonwijk

Er zijn allerlei overblijfselen die verwijzen naar het roerige verleden van Katendrecht dat zowel hoerenbuurt als zeemanshaven is geweest. Tegenwoordig gebeurt er ook van alles. Je vindt er genoeg café’s en restaurants en natuurlijk Theater Walhalla. Katendrecht is volop in ontwikkeling en is nu een van de populairste wijken van Rotterdam. Ook op woongebied zijn er veel mogelijkheden. Zo zijn er projecten met kluswoningen zodat mensen zelf hun droomhuis kunnen realiseren, of zelf een huis kunnen bouwen op een vrije kavel. Op Katendrecht woon je tussen water en schepen, waaronder de SS Rotterdam, betrekkelijk rustig en toch met de levendigheid van de stad. Kinderen kunnen er buitenspelen en er zijn genoeg ontmoetingsplekken voor buurtbewoners.

 

De Scharnier
De Scharnier

Op de kop van Katendrecht komt een een gloednieuw woongebouw De Scharnier. Hierin komen 118 woningen: vrije sector koopwoningen, bereikbare koopappartementen en huurappartementen. Vanaf deze bijzondere plek heb je aan alle kanten uitzicht op het water om dit schiereiland.

Lees meer

Meer informatie

De start verkoop van fase 1 is naar verwachting in de eerste helft van 2024. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld je dan op de projectsite aan voor de nieuwsbrief of volg de website van Wonen in Rotterdam.

Vorig artikel De Bund op Katendrecht: rauw en wauw!
Volgend artikel De Groene Kaap op Katendrecht – ook voor starters