Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

In de Scharnier op Katendrecht woon je direct aan de Maas

Woongebouw met 118 koopappartementen in alle prijsklassen

Op de kop van Katendrecht bouwt Heijmans het woongebouw De Scharnier met 118 koopappartementen, van een 2-kamer Haven Appartement tot River Penthouse, in alle prijsklassen vanaf circa 325.000 euro. Vanaf deze bijzondere plek heb je aan alle kanten uitzicht op het water om dit schiereiland.

De Scharnier is een initiatief van New Industry Development en Architect Kraaijvanger en biedt niet alleen ruimte aan woningen, maar ook aan de uitbreiding van basisschool de Globetrotter. Samen met een kinderdagverblijf, horecagelegenheid met een gemeenschappelijke tuin en een multifunctionele ruimte voor de wijk, krijgt De Scharnier een spilfunctie in de buurt. Als je hier woont, kun je hier ook je buurtgenoten ontmoeten en heb je ruimte om dicht bij huis te ontspannen.

De verwachte start verkoop van fase 1 is in de eerste helft van 2024.

De Scharnier is een sociale plek die deel uitmaakt van de buurt. Met kinderen die in hetzelfde gebouw naar de kinderopvang of naar school gaan. Maar ook met fijne appartementen voor mensen op leeftijd. Een mooie mix van jong en ouder. Wonen in de Scharnier is je bewust zijn van de uniekheid van de locatie. Kapenees of niet, hier ontkom je niet aan wat Katendrecht Katendrecht maakt. Rust en groen en met de boeg van het SS Rotterdam in het vizier.

Vincent van der Meulen – architect / partner Kraaijvanger Architects

Welk woningtype is jouw favoriet?

In afwachting van een besluit over de omgevingsvergunning, hierbij alvast een voorproefje van het woningaanbod van De Scharnier. Op deze plek op Katendrecht kun je binnenkort kiezen uit zes verschillende woningtypes, met een grote variatie in grootte, ligging en indeling. Welk appartement je ook kiest, je bent verzekerd van een prachtig uitzicht op de haven, de Maas, Katendrecht of de skyline van Rotterdam.

City Appartementen: 2-, 3- of 4-kamerappartementen met uitzicht op de skyline van Rotterdam. Vanaf ongeveer € 595.000,- v.o.n.
River Appartementen: 2-, 3- of 4-kamerappartementen met uitzicht op de Maas of de haven. Vanaf ongeveer € 595.000,- v.o.n.
Park Appartementen: 2-, 3-kamerappartementen vanaf 59m2 met uitzicht op het Kaappark. Vanaf ongeveer € 350.000,- v.o.n.
Haven Appartementen: 2-, 3-kamerappartementen vanaf 49m2. Vanaf ongeveer € 325.000,- v.o.n.
City & River Penthouse: ruim appartement met uitzicht om bij weg te dromen

De woningtypes inclusief impressies zijn te bekijken op scharnier-katendrecht.nl.

Katendrecht in trek als woonwijk

Er zijn allerlei overblijfselen die verwijzen naar het roerige verleden van Katendrecht dat zowel hoerenbuurt als zeemanshaven is geweest. Tegenwoordig gebeurt er ook van alles. Je vindt er genoeg café’s en restaurants en natuurlijk Theater Walhalla. Katendrecht is volop in ontwikkeling en is nu een van de populairste wijken van Rotterdam. Ook op woongebied zijn er veel mogelijkheden. Zo zijn er projecten met kluswoningen zodat mensen zelf hun droomhuis kunnen realiseren, of zelf een huis kunnen bouwen op een vrije kavel. Op Katendrecht woon je tussen water en schepen, waaronder de SS Rotterdam, betrekkelijk rustig en toch met de levendigheid van de stad. Kinderen kunnen er buitenspelen en er zijn genoeg ontmoetingsplekken voor buurtbewoners.

De Scharnier
De Scharnier

Op de kop van Katendrecht komt een een gloednieuw woongebouw De Scharnier. Hierin komen 118 woningen: vrije sector koopwoningen, bereikbare koopappartementen en huurappartementen. Vanaf deze bijzondere plek heb je aan alle kanten uitzicht op het water om dit schiereiland.

Lees meer

Meer informatie

De start verkoop van fase 1 is naar verwachting in de eerste helft van 2024. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen? Meld je dan op de projectsite aan voor de nieuwsbrief of volg de website van Wonen in Rotterdam.

Vorig artikel De Bund op Katendrecht vertelt het verhaal van de Kaap op haar bouwschutting
Volgend artikel De Groene Kaap op Katendrecht – ook voor starters