Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wonen en werken op een unieke plek aan de Maas in Feijenoord

Een levendige plek met uitzicht op de iconische skyline van Rotterdam

Het voormalige terrein van Unilever op de Kop van Feijenoord is een bijzondere plek. Meer dan een eeuw was het een afgesloten terrein, maar verandert de komende jaren in een woon-, werk- en beleefplek aan de Maas: De Kaai. Met ongeveer 1.000 huizen, gezellige straatjes en maatschappelijke functies, maar ook met leuke cafeetjes, sportfaciliteiten en een uniek waterfrontpark. Aan de waterkant worden de kades omgetoverd tot wandel- en fietspaden voor een betere bereikbaarheid en verbinding met het centrum.

Betaalbaar en duurzaam

De Kaai ligt tussen de Nassaukade, Nassaustraat en R├Ântgenstraat op het voormalige Unileverterrein. De monumentale uitstraling van de voormalige fabriek blijft behouden. Met de ontwikkeling van De Kaai wil de gemeente Rotterdam samen met VORM en Amvest een nieuw deel van Feijenoord te ontwikkelen voor de Feijenoorders en andere Rotterdamse woningzoekers. Daarom komt er een mix van koop- en huurwoningen voor starters, jongeren, ouderen, gezinnen en huidige bewoners die een nieuwe woning in de wijk willen vinden.

Ik ben heel blij dat we in De Kaai betaalbare, circulaire en duurzame woningen gaan bouwen in balans met de natuur. Zo worden de materialen van bestaande gebouwen zoveel mogelijk hergebruikt en wordt er gebruikgemaakt van duurzame materialen die beter zijn voor het milieu.

Wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen)

Alle woningen worden gasloos opgeleverd en worden voorzien van een duurzaam, fossielvrij energiesysteem. Ook worden de woningen toekomstbestendig, rekening houdend met de lokale natuur, de warme zomers en lange regenperiodes. Daarom komt er goede wateropvang, veel groen voor voldoende schaduw en een getijdenoever langs de kade waar de natuur haar weg weer terug vindt. De groene kade wordt een levendige plek waar je prettig kunt verblijven met een prachtig uitzicht op de iconische skyline van Rotterdam.

 

De Kaai
De Kaai

Het voormalige terrein van Unilever op de Kop van Feijenoord is een bijzondere plek. Meer dan een eeuw was het een afgesloten terrein, maar verandert de komende jaren in een woon-, werk- en beleefplek aan de Maas: De Kaai. Met ongeveer 1.000 huizen, gezellige straatjes en maatschappelijke functies, maar ook met leuke cafeetjes, sportfaciliteiten en een uniek waterfrontpark. Aan de waterkant worden de kades omgetoverd tot wandel- en fietspaden voor een betere bereikbaarheid en verbinding met het centrum. Eind 2026 is de verwachting dat de eerste woningen worden opgeleverd.

Lees meer

Participatie en meer informatie De Kaai

Het komende jaar nodigt de ontwikkelaar VORM de omwonenden en geïnteresseerden uit om mee te denken over de toekomstige plannen, zoals de invulling van de kade. De eerste bijeenkomst is maandag 13 februari bij de voormalige Upfield margarinefabriek.

Eind 2026 is de verwachting dat de eerste woningen worden opgeleverd. Meer informatie over De Kaai vind je op dekaairotterdam.nl. Hier kun je je ook inschrijven voor de nieuwsbrief om niets te missen over de ontwikkelingen op De Kaai.

Vorig artikel Maak kennis met Feijenoord: rauw, stads en omgeven door water
Volgend artikel Maak kennis met de Piekstraat