Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De Hofrij in Park 16Hoven: wonen in de grootste achtertuin van Rotterdam

Verkoop van 22 koopwoningen De Hofrij in Park16hoven start binnenkort

Nieuwbouwproject De Hofrij ligt in Zestienhoven, Park 16Hoven, een moderne woonwijk ten noorden van de ringbaan van Rotterdam Overschie. In De Hofrij komen 132 nieuwe woningen, waarvan 110 (sociale) huur en 22 koopwoningen.

De Hofrij is een onderdeel van Hof van Maasdam: een nieuwbouwproject dat uit in totaal maximaal 540 woningen zal bestaan. Die worden gebouwd in 4 fasen. De Hofrij is het eerste deelproject.

De Hof van Maasdam ligt aan Van der Duijn van Maasdamweg, net zoals De Hofrij.

 

Bovenaanzicht Hof van Maasdam

Mix van huur- en koopwoningen

In De Hofrij worden in totaal 132 nieuwe woningen gerealiseerd. Naast 110 sociale huurwoningen voor Havensteder krijgt het plan 22 royale koopwoningen aangeboden door VORM. Dit is een mix van woningen voor verschillende doelgroepen, van starters, jonge stellen en gezinnen tot senioren.

De 22 koopwoningen van de Hofrij bestaan uit de volgende woningtypes:
• 3-laagse Parkwoningen van 150 tot 160 m2
• 4-laagse Parkwoningen van 190 tot 210 m2

Beide type woningen hebben een lichte woonkamer en een moderne leefkeuken, meerdere slaapkamers en een veelzijdige zolder die naar eigen wens kan worden ingedeeld. De 4-laagse Parkwoningen hebben een extra laag en een vide voor nog meer ruimte en licht. Bovendien prijkt voor elke woning een charmante Delftse stoep en een groen parkje, zodat je ook daar lekker van je omgeving kunt genieten.

Er komt een weelderige binnentuin, die de bewoners kunnen bereiken via het gemeenschappelijke achterpad dat naadloos overgaat in jouw privétuin. De woningen worden verfraaid met pergola’s, waardoor gevels prachtig vergroenen. Een ondergrondse parkeergarage, slim gepositioneerd onder een groen talud met terrassen, zorgt voor een naadloze integratie van mobiliteit en groen.

De plint van het gebouw is levendig en gevarieerd, met toegangen en functies als een supermarkt, De Speelfabriek, gezondheidscentrum, leeszaal, buurtcafé, fietsenstallingen en goed zichtbare entrees naar de woningen.

Impressie binnentuin de Hofrij

Impressie De Hofrij

Wonen in groen Park 16Hoven

Park 16Hoven ligt in de wijk Zestienhoven in Overschie Rotterdam. De laatste jaren zijn hier woningen gebouwd en is hier hard gewerkt aan het inrichten van de openbare ruimte in dit gebied. De Hofrij is onderdeel van een groter project,  Hof van Maasdam.

Veel bewoners genieten nu van de ruime, groene en waterrijke woonomgeving van Park 16Hoven. Het is een bijzondere wijk met verschillende woningen, brede lanen, binnenwerelden en veel groen. In de wijk komen ook kenmerken van het oude polderlandschap terug.

Toch ben je hier ook dicht bij de stad. In een kwartiertje fietsen sta je in het centrum van Rotterdam. Liever een wandeling door het groen? Dan is het beste bewaarde geheim van Rotterdam, park de Buitenplaats ideaal. Dit is een park van ruim 25 hectare, volledig in de Engelse landschapsstijl uitgevoerd. Er is dus alle ruimte en gelegenheid om te picknicken of te wandelen. Om te sporten of te spelen. Wie in Park 16Hoven woont, heeft één van de grootste ‘achtertuinen’ van Rotterdam.

Impressie De Hofrij

Impressie tuin De Hofrij

Planning van De Hofrij

Op dit moment is De Hofrij nog volop in de voorbereidingsfase. Na deze fase volgt de verkoopfase. Naar verwachting zullen de 22 koopwoningen van De Hofrij in het tweede kwartaal van 2024 in de verkoop gaan.

Vervolgens zal begonnen worden met de bouw van De Hofrij. De prognose voor het begin van de bouwwerkzaamheden is tegen het einde van dit jaar (2024). De verwachting is dan dat de eerste woningen tegen eind 2025 of begin 2026 opgeleverd kunnen worden.

Hof van Maasdam
Hof van Maasdam

Hof van Maasdam is een nieuwbouwproject in de wijk Park 16Hoven en zal uit maximaal 540 woningen bestaan, ontwikkeld in 4 fases. Het eerste deelproject heet De Hofrij. Hier komen naar verwachting 132 nieuwe woningen, waarvan 110 voor (sociale) huur via Havensteder, met een collectieve groene binnenwereld. De 22 koopwoningen worden aangeboden door VORM. Er komen 11 Herenhuizen 3-laags van 150-160 m2 en 11 Herenhuizen 4-laags van 190-210 m2, met parkeergelegenheid voor de bewoners. Ook wordt er een gezamenlijke binnentuin aangelegd. De woningen worden verfraaid met pergola’s, waardoor gevels prachtig vergroenen. Een ondergrondse parkeergarage, slim gepositioneerd onder een groen talud met terrassen, zorgt voor een naadloze integratie van mobiliteit en groen. De plint van het gebouw is levendig en gevarieerd, met toegangen en functies als een supermarkt, De Speelfabriek, gezondheidscentrum, leeszaal, buurtcafé, fietsenstallingen en goed zichtbare entrees naar de woningen.

Lees meer

Meer informatie

Het project De Hofrij is nog volop in ontwikkeling. Heb je interesse in De Hofrij of blijf je graag op de hoogte? Schrijf je dan hier in!

De verkoop start binnenkort. Zodra de datum bekend is, zullen wij dat hier ook vermelden.

Wil je meer weten over de Hofrij, kom dan naar de Woonbeurs Rotterdam op 16 maart 2024. Daar kun je bij de stand van VORM al je vragen stellen.

Vorig artikel Wonen en werken op een unieke plek aan de Maas in Feijenoord
Volgend artikel Dirk en Simone bouwen een nul-op-de-meter woning in Park 16Hoven