Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De Bund op Katendrecht: rauw en wauw!

Op de Bundweg komen twee woontorens met zo'n 482 appartementen

De Bundweg op Katendrecht is een stoere, industriële plek met historie. Maar ook een plek met toekomst. Want al zou je het nu niet meteen zeggen, met die bekladde bedrijfspanden, het zou zomaar kunnen dat op deze plek jouw nieuwe huis komt te staan. In De Bund om precies te zijn: een gebouw met twee woontorens en in circa 480 appartementen. In De Bund kun je wonen, werken en ontspannen. Je vindt hier de sfeer van het historische havenkarakter en het rauwe zeeliedenverleden van Katendrecht. Maar dan in een modern jassie, met winkels en horeca op de begane grond. Rauw en wow dus. Rotterdamser ken het bijna niet.

De toegangspoort van Katendrecht

Op De Pols van Katendrecht, je weet wel: dat smalle stukkie land tussen de Maashaven en de Rijnhaven, komt een nieuw stuk Rotterdam tot leven. Nu nog is het een rauwe plek met oude, bekladde loodsen. Straks is dit een van de tofste stukjes Katendrecht; met een winkelstraat, horeca en woningen. Een hotspot, zou je kunnen zeggen. Of, op z’n Rotterdams: gewoon een ontzettend gerse plek. In het midden daarvan komt De Bund. Een moderne appartementengebouw met een historisch karakter. Comfortabel en energiezuinig, maar ook stoer en robuust. Vind jij hier jouw nieuwe huis?

Wat is er te doen op Katendrecht

Op Katendrecht is het onmogelijk om niet langs de kades te wandelen en de schepen voorbij te zien varen. Een fijn en altijd vernieuwd beeld. Rondom het sfeervolle Deliplein wemelt het van de leuke restaurants, lunchrooms, café’s en terrassen. In een van de oude Fenixloodsen aan het water zit de Fenix Food Factory, een overdekte versmarkt met ambachtelijk gemaakte producten. De andere loods wordt momenteel omgebouwd tot het Landverhuizersmuseum. Zin in een uitje? Loop eens langs de SS Rotterdam, Theater Walhalla of Verhalenhuis Belvédère. En naast een rondje Katendrecht, kun je in de toekomst ook ontspannen in het Rijnhavenpark of shoppen in een luxe warenhuis.

Echt Rotterdams wonen in De Bund

Van Wijnen en BPD | Bouwfonds gebiedsontwikkeling steken de klauwen uit de mouwen. We bouwen samen aan De Bund. Van de circa 480 appartementen is ongeveer de helft bedoeld voor de verkoop. Dit zijn woningen tussen de 40 en 120 m2, de meeste met een eigen balkon. In De Bund woon je in het hart van Katendrecht. ’s Ochtends loop je naar de koffiebar voor een onvervalst Rotterdams bakkie pleur, ’s avonds kom je thuis in de rust van je eigen appartement of zoek je de gezelligheid op in de collectieve daktuin of de gezamenlijke woonkamer. Maar je kan natuurlijk ook lekker de deur uit. Zonder dat je een brug over mot, sta je binnen vijf minuten op een van de terrassen op het Deli Plein, zit je in Theater Walhalla of aan tafel voor een happie bij een van de vele toprestaurants. Je fiets zet je veilig in de fietsenstalling van het complex en de auto in de ondergrondse parkeergarage. En wat de knaken betreft: circa een derde van de koopappartementen valt binnen de Nationale Hypotheek Garantie!

De Bund: rauw en wauw wonen op Katendrecht
De Bund: rauw en wauw wonen op Katendrecht

Van Wijnen Projectontwikkeling en BPD | Bouwfonds bouwen op Katendrecht De Bund: 2 nieuwe woontorens met 482 appartementen, waarvan 279 koopwoningen van ca. 43 tot 125m2. De nieuwe woontorens krijgen een historische havenkarakter, passend bij het rauwe havenverleden van dit stuk Rotterdam. Dit wordt Rotterdams wonen op een historische plek met een nieuwe, bruisende toekomst.

Lees meer

Meer informatie

De Droom. De Plek. De Bund. Zie jij het voor je? Ja toch! We houden je graag op de hoogte van het laatste nieuws en de ontwikkelingen. Wil je echt helemaal niks wil missen, schrijf je in voor de nieuwsbrief op debund.nl. Dan krijg je het laatste nieuws vanzelf in je inbox.

Vorig artikel Maak kennis met Katendrecht: één van de leukste wijken van Europa.
Volgend artikel Maak kennis met Feijenoord: rauw, stads en omgeven door water