Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De Bund: wonen met historisch havenkarakter op Katendrecht

Op de Bundweg komen twee woontorens met zo'n 482 appartementen

Katendrecht staat voor verandering. Van Chinatown, zeemanskwartier en hoerenbuurt tot een hippe wijk met veel nieuwbouw, ondernemers, horeca en cultuur, zonder z’n rauwe randjes te verliezen. Op de Bundweg, de entree naar Katendrecht, komen twee nieuwe woontorens met zo’n 482 appartementen. De Bund wordt gebouwd met behoud van het historische havenkarakter, passend bij het rauwe havenverleden van dit stuk Rotterdam.

Wandelen langs de kades op Katendrecht

Uitzicht op drijvend kantoor en Katendrecht

Artist Impression van het Rijnhavenpark

De toegangspoort van Katendrecht

Vanaf de Brede Hillendijk in de Afrikaanderwijk rij je Katendrecht op met aan je linkerkant de Maashaven en rechts de Rijnhaven. In dit eerste deel ontstaat een nieuw stuk stad, De Pols van Katendrecht. Een ruige plek die nu nog wordt gekenmerkt door bekladde oude loodsen, maar waar je straks wandelt over de nieuwste levensader van Katendrecht; met een winkelstraat, horeca en woningen. Langzaam verandert de toegangspoort naar het oude Katendrecht in een bruisende nieuwe hotspot. En hier middenin, aan de Bundweg, komen de appartementengebouwen De Bund. Moderne nieuwbouw met een historisch karakter. Comfortabel en energiezuinig, maar tegelijk stoer en robuust.

Wat is er te doen op Katendrecht

Op Katendrecht is het onmogelijk om niet langs de kades te wandelen en de schepen voorbij te zien varen. Een fijn en altijd vernieuwd beeld. Rondom het sfeervolle Deliplein wemelt het van de leuke restaurants, lunchrooms, café’s en terrassen. In een van de oude Fenixloodsen aan het water zit de Fenix Food Factory, een overdekte versmarkt met ambachtelijk gemaakte producten. De andere loods wordt momenteel omgebouwd tot het Landverhuizersmuseum. Zin in een uitje? Loop eens langs de SS Rotterdam, Theater Walhalla of Verhalenhuis Belvédère. En naast een rondje Katendrecht, kun je in de toekomst ook ontspannen in het Rijnhavenpark of shoppen in een luxe warenhuis.

Langs SS Rotterdam tijdens rondje Katendrecht

Theater Walhalla met programma’s voor jong & oud

Lekker ontspannen bij Fenix Food Factory

Wonen in De Bund?

Van Wijnen Projectontwikkeling en BPD | Bouwfonds gebiedsontwikkeling ontwikkelen 482 appartementen in De Bund, waarvan 279 koopwoningen van circa 43 tot 125 m2. Zie je jezelf wonen in De Bund? De komende tijd komt er steeds meer nieuwe informatie over het gebouw en de appartementen. Als je niks wil missen, schrijf je dan op de projectsite in voor De Bund nieuwsbrief.

 

De Bund: rauw en wauw wonen op Katendrecht
De Bund: rauw en wauw wonen op Katendrecht

Van Wijnen Projectontwikkeling en BPD | Bouwfonds bouwen op Katendrecht De Bund: 2 nieuwe woontorens met 482 appartementen, waarvan 279 koopwoningen van ca. 43 tot 125m2. De nieuwe woontorens krijgen een historische havenkarakter, passend bij het rauwe havenverleden van dit stuk Rotterdam. Dit wordt Rotterdams wonen op een historische plek met een nieuwe, bruisende toekomst.

Lees meer

Meer informatie

Zie jij jezelf ook wel wonen in de Bund op Katendrecht? Op de projectsite vind je meer informatie en kun je je aanmelden om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van dit project.

Vorig artikel Maak kennis met Katendrecht: één van de leukste wijken van Europa.
Volgend artikel Maak kennis met Feijenoord: rauw, stads en omgeven door water