Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De Buitenkans op groen en ruim wonen

32 nieuwe huizen in IJsselmonde aan Park de Twee Heuvels

Op zoek naar iets groters en met wat meer groen om je heen? Mag het een beetje uitgesproken stijl zijn? Met het nieuwbouwproject De Buitenkans dient zich voor jou dan, jawel, een buitenkans aan. Hier kun je een mooi nieuw huis kopen in IJsselmonde. Aan de rand van het Park de Twee Heuvels komen 32 nieuwe huizen in de verkoop. De voorinschrijving is inmiddels gestart en loop tot en met 23:59 uur op 7 maart aanstaande.

De nieuwbouwwoningen liggen prachtig in het groen, zijn zeer ruim en hebben een moderne uitstraling. Ze komen in twee buurtschappen te liggen, waarmee kleine, intieme woongemeenschappen ontstaan. En dat terwijl je met de tram toch in een kwartier in de Koopgoot kunt staan.

In IJsselmonde zijn er meer huizen nodig om door te kunnen stromen. De gemeente en ontwikkelaar NBU (Nederlandse Bouw Unie) bouwen daarom hier woningen die luxer en groter zijn dan nu in de buurt liggen. Rotterdam Zuid timmert hard aan de weg en dit nieuwbouwproject is daar een duidelijk voorbeeld van. Het gehele gebied wordt onder de projectnaam Stadionpark Rotterdam opnieuw ontwikkeld en verbeterd. Nieuwbouwproject De Buitenkans maakt onderdeel uit van het deelproject Park De Twee Heuvels. Dit park is niet zo heel bekend in de stad. Dat is eigenlijk jammer, want het is een oase middenin de stad waar water en groen samen zorgen voor een heel fijne plek om je te vermaken. En straks dus ook om aan te wonen. Het opnieuw ingerichte park is straks onderdeel van een groter groengebied. Je kunt dan een grote ronde door het groen maken door heel het Stadionpark, inclusief het Eiland van Brienenoord.

Liever groen of liever water?

Je kunt straks kiezen of je liever aan het groen of aan het water woont. De huizen, met oppervlakten tussen de 145 en 165 vierkante meter gerust fors te noemen, worden ingepast in hun omgeving. Het buurtschap Groenewoude ligt aan de oostkant en ligt in het groen. Het buurtschap Waterstate komt in het westen en wordt vooral omringd door waterpartijen.

Natuur neemt in het ontwerp een belangrijke plek in. De hoven tussen de huizen bieden ruimte voor ontspanning, zorgeloos spelen en leren van de natuur. De daken van de huizen worden groen en nestkasten maken onderdeel uit van de nieuwbouwwoningen. Het regenwater wordt opgevangen in een slimme regenton en je GFT-afval wordt verzameld in een wormenhotel. Als bewoner word je mede-eigenaar van de woonhoven en bepaal je samen met je buren hoe daarmee om wordt gegaan. De buitenruimte wordt ingericht op ontmoeten, wat typerend is voor buurtschappen. Kleine gemeenschappen waar mensen naar elkaar omkijken.

Altijd groen en ruim uitzicht

In het project komen twaalf twee-onder-een-kap huizen en twintig twee-onder-een-dak woningen. Bij alle woningen komt het leefgedeelte op de eerste verdieping. Door de verdiepingshoge raampartijen heb je straks altijd zicht op je groene leefomgeving. En dus ook op je kinderen die buiten spelen. Elk huis krijgt een ruim terras dat je de ruimte biedt om in je eigen omgeving van de zon te genieten.

Winkelcentrum Keizerswaard ligt vlak naast het Park de Twee Heuvels. Aan de andere kant wordt Feyenoord City ontwikkeld, waar straks ook nog vele voorzieningen te vinden zijn. Het centrum van Rotterdam ben je met de tram in een kwartier en de A16 heb je binnen vijf minuten bereikt. In de buurt zitten veel sportvoorzieningen, dus een actief leven leef je hier met gemak.

De voorinschrijving van dit nieuwbouwproject is gestart en loopt tot en met 7 maart aanstaande. Naar verwachting wordt nog voor het einde van 2021 begonnen met de bouw van de woningen.

Meer lezen over de beschikbare woningtypen, schetsplattegronden en de verkoopprijzen van deze prachtige grondgebonden woningen? Of je aanmelden als geïnteresseerde? Op www.debuitenkansrotterdam.nl vind je alle up-to-date informatie.

Vorig artikel ‘Vergroot je zoekgebied’
Volgend artikel Gers! Magazine – Oost west, Zuid best